Сьогодні ми з вами приготуємо класичний ніжний ванільний чізкейк з домашнім тестом і двома видами сирів: Маскарпоне і вершковим сиром. В результаті у нас вийде повітряний вершковий десерт, який не залишить байдужим навіть найвибагливішого гурмана. Отже, почнемо!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 8 ст. л.
- цукор – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Лимонна цедра – 1 шт.
- Розпушувач тіста – 0.33 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло вершкове – 200 гр.
- Для начинки: –
- Яйце – 4 шт.
- Сир Маскарпоне – 600 гр.
- Сир вершковий – 600 гр.
- Цукрова пудра – 200 гр.
- Вершки 33% – 240 мл
- Ваніль – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати класичний чізкейк з маскарпоне просто! У глибокій мисці змішуємо цукор, борошно, розпушувач, сіль і цедру лимона. Добре перемішуємо сухі інгредієнти.
суху суміш додаємо яйце і порізане на шматочки вершкове масло кімнатної температури. Все добре вимішуємо за допомогою виделки. Після того, як у нас вийшло однорідне тісто, скачуємо його в кулю, загорнути у харчову плівку і кладемо на одну годину в холодильник.
Потім дістаємо тісто з холодильника. Роз’ємну форму для випічки застеляємо пекарським папером. Тісто рівномірно розподіляємо по дну форми і ставимо її в попередньо розігріту до 220 градусів духовку на 12-15 хвилин. Коли тісто підрум’яниться – дістаємо його з духовки і ставимо остигати при кімнатній температурі.
Всі інгредієнти для вершкової начинки заздалегідь дістаємо з холодильника. У мисці акуратно змішуємо вершковий сир, Сир, цукрову пудру і насіння стручки ванілі. Всі інгредієнти перемішуємо за допомогою віночка, не використовуючи при цьому міксер або блендер. Якщо збивати вершковий сир, тоді він буде дуже повітряний, а при випічці бульбашки повітря почнуть виходити назовні і чізкейк потріскається.
Потім по одному вводимо яйця, кожен раз, добре перемішуючи масу. В останню чергу, не перестаючи помішувати, тонкою цівкою вводимо вершки. Перемішуємо вершкову начинку до однорідного стану.
Форму разом з основою обертаємо двома шарами фольги знизу і з боків. Ми як би закутуємо форму, щоб наш чізкейк пропекался повільно і не пригорав до бортикам форми. Акуратно перелити вершкову начинку на основу і ставимо в попередньо розігріту до 160 градусів духовку на 1 годину і 20 хвилин. У процесі випічки дверцята духовки не відкривати рекомендується. Після закінчення часу приготування вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і залишаємо чізкейк остигати в духовці до кімнатної температури. Потім, коли він охолов, акуратно виймаємо її з духовки разом з фольгою, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 8-10 годин, а краще на ніч.
Потім дістаємо чізкейк з холодильника, з допомогою гострого ножа відокремлюємо чізкейк від бортів форми по колу. Дістаємо чізкейк з форми, викладаємо на блюдо, прикрашаємо ягодами і подаємо на стіл. Приємного чаювання!
Чізкейк з випічкою Чізкейк з маскарпоне Чізкейк класичний Чізкейки