Чізкейк готують з вершкового сиру або сиру. Нерідко в начинку додають приправи: ваніль, шоколад, корицю. Але краще всього з сирною або сирною масою поєднуються фрукти і ягоди. Можна навіть використовувати варення з лісових ягід.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 180 гр.
  • Цукрова пудра – 250 гр.
  • Ванілін – 1 пакет
  • Масло вершкове – 225 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Апельсиновий сік – 3 ст. л.
  • Крохмаль картопляний – 60 гр.
  • Йогурт – 250 мл
  • Сир Рікотта – 750 гр.
  • Ягоди – 300 гр.

Процес приготування:

Готувати чізкейк лісові ягоди легко! З’єднайте 100 грам розм’якшеного вершкового масла, 40 грам цукрової пудри, одне яйце, сіль і борошно, замісіть тісто. Оберніть його в харчову плівку, покладіть в холодильник на півгодини.

Заморожені ягоди слід попередньо повністю розморозити. Ягоди засипте 50 г цукрової пудри, поставте на вогонь і доведіть масу до кипіння.

В окремій ємності змішайте 15 грам крохмалю і апельсиновий сік, вилийте цю масу до ягід, перемішайте, доведіть до кипіння, остудіть і протріть вміст каструлі через дрібне сито.

Дістаньте тісто з холодильника, розділіть його на дві рівні частини. Одну частину розкачайте в пласт товщиною 0,5 сантиметра. Форму для запікання застелити пергаментом, помістіть туди тісто виделкою зробіть на ньому проколи. Випікайте корж 12 хвилин при температурі 180 градусів.

Для основної частини чізкейку змішайте 125 грам вершкового масла, 150 грам цукрової пудри і ванільний цукор. Потім введіть по одному три яйця, добре перемішайте. Після додайте Рікотту, йогурт, крохмаль, збийте з отримання однорідної маси.

3-4 столові ложки ягідної маси відкладіть для прикраси, решту змішайте з 6 столовими ложками начинки.


З решти тіста зробіть бортики для чізкейку на заздалегідь заготовленому коржі. Викладіть половину начинки на тісто, зверху в довільному порядку розкладіть начинку, змішану з ягідної масою, і покладіть зверху другу частину сирної начинки.

Поставте форму з чізкейк в розігріту до 180 градусів духовку, запікайте 60-70 хвилин. Готовий десерт остудіть і поставте в холодильник на 2 години.

Перед подачею прикрасьте чізкейк ягідним пюре.

Приємного апетиту!

Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з випічкою Чізкейк з рікоттою Чізкейк з ягодами Чізкейк класичний