Чізкейк, приготований за цим рецептом, відрізняється помірною солодкістю, наявністю тропічної нотки манго і легкої кислинки від маракуї. Поєднання фруктів робить чізкейк неймовірно ароматним і терпким смаком. Чізкейк з екзотичними фруктами не може не сподобається – він виходить кисло-солодким, незвичайним і соковитим.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Печиво пісочне – 300 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сир сирний – 350 гр.
  • Сир Маскарпоне – 250 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Сметана – 100 гр.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Маракуйя (пюре) – 150 гр.
  • Манго – 0.5 шт.
  • Для желе: –
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Маракуйя – 100 гр.
  • Вода – 35 мл
  • Желатин харчовий – 7 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування чізкейку манго маракуйя? Подрібнюємо пісочне печиво з допомогою блендера. Потім розтоплюємо вершкове масло і з’єднуємо його з печивом.

Беремо роз’ємну форму і викладаємо в неї отриману піщану масу, формуючи основу з бортиками. Далі ставимо форму з основою в холодильник мінімум на 30 хвилин. Включаємо і прогріваємо духовку до температури 150 градусів.

Переходимо до підготовки начинки. Маскарпоне, сирний сир, яйця, цукровий пісок, сметану і ванільний екстракт кладемо в чашу блендера.

Всі інгредієнти збиваємо до утворення гладкої сирної маси.

Третину сирної маси відкладаємо в окрему ємність. Додаємо в неї пюре маракуї і все перемішуємо.

У підготовлену основу з печива вливаємо сирну масу з пюре маракуї, потім поверх неї викладаємо тонкі скибочки манго.

що Залишилася сирною масою покриваємо скибочки манго.

В прогріту духовку ставимо випікатися чізкейк приблизно на 60 хвилин. По готовності даємо випічці повністю охолонути. Після цього поміщаємо чізкейк в холодильник мінімум на 2 години.

Підготуємо шар желе. Желатин змішуємо з водою і залишаємо набухати. Пюре маракуї необхідно змішати з цукровим піском і поставити прогріватися на вогонь.

Потім в гарячу фруктову суміш вмішуємо желатин. Все перемішуємо і охолоджуємо до кімнатної температури.

Далі желе викладаємо на чізкейк, рівномірно розподіляємо і даємо застигнути желейному шару в холодильнику.

Незвичайний і смачний чізкейк з екзотичними нотками готовий!

Приємного вам чаювання!

Чізкейк без вершків Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з желатином Чізкейк з печива Чізкейк з сирним сиром Чізкейк зі сметаною Чізкейки