Особливість цього чізкейку в тому, що його не потрібно випікати у духовці. Процес приготування виходить швидше і простіше. Однак, все одно потрібен час на застигання вершкової маси і наполягання десерту. Тому зручно готувати його на ніч, а вже на наступний день можна насолоджуватися.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Печиво пісочне – 300 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Сир вершковий – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вершки 33% – 200 мл
  • Желатин харчовий – 20 гр.
  • Вода – 100 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати чізкейк «Нью-Йорк» без випічки, желатин заливаємо водою і ставимо набухати.

Печиво подрібнюємо в крихту з допомогою блендера і висипаємо в миску.

Вершкове масло розтоплюємо і змішуємо з крихтою.

Виходить мокра розсипчаста маса.

Отриману масу з печива і масла розподіляємо по периметру рознімної форми, формуємо бортики і утрамбовується. Зручно це робити плоским дном склянки.

Набряклий желатин розмішуємо до розчинення і доводимо до кипіння. Охолоджуємо до кімнатної температури.

Міксером збиваємо вершковий сир, вершки і цукор.

В отриману масу вливаємо желатин і ще раз збиваємо на низькій швидкості.

Приготований вершковий крем викладаємо в підготовлену форму з печивом. Силіконової лопаткою розрівнюємо поверхню.

Ставимо десерт в холодильник і витримуємо, як мінімум, шість годин. Після закінчення зазначеного часу акуратно відкриваємо форму, витягаємо чізкейк.

Перекладаємо його на сервірувальне блюдо. Можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Чізкейк без випічки Чізкейк з печива Чізкейк Нью-Йорк класичний Чізкейки