Особливість цього чізкейку в тому, що його не потрібно випікати у духовці. Процес приготування виходить швидше і простіше. Однак, все одно потрібен час на застигання вершкової маси і наполягання десерту. Тому зручно готувати його на ніч, а вже на наступний день можна насолоджуватися.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Печиво пісочне – 300 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Сир вершковий – 500 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Вершки 33% – 200 мл
- Желатин харчовий – 20 гр.
- Вода – 100 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати чізкейк «Нью-Йорк» без випічки, желатин заливаємо водою і ставимо набухати.
Печиво подрібнюємо в крихту з допомогою блендера і висипаємо в миску.
Вершкове масло розтоплюємо і змішуємо з крихтою.
Виходить мокра розсипчаста маса.
Отриману масу з печива і масла розподіляємо по периметру рознімної форми, формуємо бортики і утрамбовується. Зручно це робити плоским дном склянки.
Набряклий желатин розмішуємо до розчинення і доводимо до кипіння. Охолоджуємо до кімнатної температури.
Міксером збиваємо вершковий сир, вершки і цукор.
В отриману масу вливаємо желатин і ще раз збиваємо на низькій швидкості.
Приготований вершковий крем викладаємо в підготовлену форму з печивом. Силіконової лопаткою розрівнюємо поверхню.
Ставимо десерт в холодильник і витримуємо, як мінімум, шість годин. Після закінчення зазначеного часу акуратно відкриваємо форму, витягаємо чізкейк.
Перекладаємо його на сервірувальне блюдо. Можна подавати до столу.
Приємного апетиту!
Чізкейк без випічки Чізкейк з печива Чізкейк Нью-Йорк класичний Чізкейки