Цей рецепт чізкейк був вигаданий у США, цікавий він тим, що включає в себе відразу три виду шоколаду: білий, молочний та чорний. Десерт цей ніжний на вигляд і на смак, гарний і незвичайний, він обов’язково сподобається всім без винятку любителям шоколаду. Готується не складно, але вимагає тимчасових витрат, тому приготуйте заздалегідь, якщо захочете прикрасити таким шоколадним чізкейком ваш стіл.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Печиво пісочне – 200 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Кориця – 0.5 ч. л.
  • Желатин харчовий або Агар-агар – 1 ч. л.
  • Шоколад білий – 100 гр.
  • Шоколад молочний – 100 гр.
  • Шоколад темний – 100 гр.
  • Вершки 33% або Вершки 30% – 50 мл
  • Сир вершковий – 500 гр.

Процес приготування:

Як приготувати чізкейк три шоколаду? Для початку розтовчіть качалкою або подрібніть блендером в крихту пісочне печиво. Додайте розтоплене масло вершкове в крихту, розмішайте. Дно форми для випічки вистелити пергаментом, викладіть туди крихту, утрамбовуючи її рукою або чимось важким. На 15 хвилин надішліть цей корж в холодильник, щоб він застиг. Як варіант – приготуйте не один великий чізкейк, а кілька маленьких в порційних формочках.

В каструльку вилийте половину вершків, нагрійте їх. Другу частину вершків в холодному вигляді розмішайте з желатину або агар-агаром. Попередньо желатину потрібно дати час для набухання в холодній воді не менше 20 хвилин. Коли вершки закиплять, дайте їм поваритися не більше хвилини, потім зніміть з вогню і дайте їм повністю охолонути.

Змішайте чорний шоколад, заздалегідь розтоплений на водяній бані, з кількома ложками вершків.

Шоколадно-вершковий шар вилийте на корж і відправте в холодильник, щоб він там застиг повністю, що займе приблизно 15 хвилин.

Потім розтопіть білий шоколад, додавши туди трохи вершків або молока і збивши віночком. Потім додайте сир до білого шоколаду або жирний вершковий сир, добре розмішайте, щоб отримати однорідну масу.

Також поступите і з молочним шоколадом.

Шар молочно-вершкового крему вилийте на чізкейк, дайте йому повністю застигнути в холоді. Потім вилийте останній шар із вершків і білого шоколаду на чізкейк і дайте йому застигнути.

Повністю остиглий чізкейк подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Чізкейк без випічки Чізкейк без випічки з печивом Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк класичний Шоколадний чізкейк