Найніжніший сирний чізкейк Нью-йорк з полуницею – десерт, до якої ніхто не залишиться байдужим. Страва ідеально для святкових подій і чаювання в приємній компанії.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Печиво пісочне – 200 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Полуниця – 500 гр.
  • Сир – 600 гр.
  • Сметана – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Яйце – 3 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Ванілін – 1 пакет
  • Суміш для желе – 1 пакет

Процес приготування:

Щоб приготувати чізкейк Нью-йорк з полуницею, печиво подрібнюємо до повної крихти. Зручніше буде використовувати міксер або блендер.

Вливаємо в крихту вершкове масло і ретельно перемішуємо.

Викладаємо основу з печива в форму. Шар повинен вийти щільним і рівномірним.

В окремій глибокої посуді розминаємо і перемішуємо сир з яйцями. Продукти слід використовувати кімнатної температури, так вони будуть легше з’єднуватися один з одним.

Потім додаємо сметану, цукор звичайний і ванільний, крохмаль і лимонний сік. Ретельно перемішуємо до однорідності. Збивати не потрібно.

Форму обмотуємо фольгою, щоб уникнути витікання начинки.

Виливаємо на шар печива сирну начинку.

Форму можна поставити ще в більшу за розміром посуд.

Залишаємо страву в холодильнику на ніч. За цей час чізкейк повністю застигне.

Підготуємо полуницю. Більшу частину ягід промиємо і разрежем на половинки.

Акуратно викладаємо ягоди по колу.

Заповнюємо всю верхівку чізкейку полуницею.

Десерт викладаємо на блюдо. Желе розводимо по інструкції і поливаємо їм ягідний шар.

Решту полуницю подрібнюємо в блендері. Можна додати трохи цукру.

Подрібненим ягідним соусом поливу десерт порційно. Можна подавати до столу. Приємного чаювання!

Лимонний чізкейк Чізкейк без вершків Чізкейк без випічки Чізкейк без випічки з сиром і печивом Чізкейк з ягодами Чізкейк класичний