Найніжніший сирний чізкейк Нью-йорк з полуницею – десерт, до якої ніхто не залишиться байдужим. Страва ідеально для святкових подій і чаювання в приємній компанії.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Печиво пісочне – 200 гр.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Полуниця – 500 гр.
- Сир – 600 гр.
- Сметана – 300 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Яйце – 3 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 3 ст. л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Ванілін – 1 пакет
- Суміш для желе – 1 пакет
Процес приготування:
Щоб приготувати чізкейк Нью-йорк з полуницею, печиво подрібнюємо до повної крихти. Зручніше буде використовувати міксер або блендер.
Вливаємо в крихту вершкове масло і ретельно перемішуємо.
Викладаємо основу з печива в форму. Шар повинен вийти щільним і рівномірним.
В окремій глибокої посуді розминаємо і перемішуємо сир з яйцями. Продукти слід використовувати кімнатної температури, так вони будуть легше з’єднуватися один з одним.
Потім додаємо сметану, цукор звичайний і ванільний, крохмаль і лимонний сік. Ретельно перемішуємо до однорідності. Збивати не потрібно.
Форму обмотуємо фольгою, щоб уникнути витікання начинки.
Виливаємо на шар печива сирну начинку.
Форму можна поставити ще в більшу за розміром посуд.
Залишаємо страву в холодильнику на ніч. За цей час чізкейк повністю застигне.
Підготуємо полуницю. Більшу частину ягід промиємо і разрежем на половинки.
Акуратно викладаємо ягоди по колу.
Заповнюємо всю верхівку чізкейку полуницею.
Десерт викладаємо на блюдо. Желе розводимо по інструкції і поливаємо їм ягідний шар.
Решту полуницю подрібнюємо в блендері. Можна додати трохи цукру.
Подрібненим ягідним соусом поливу десерт порційно. Можна подавати до столу. Приємного чаювання!
Лимонний чізкейк Чізкейк без вершків Чізкейк без випічки Чізкейк без випічки з сиром і печивом Чізкейк з ягодами Чізкейк класичний