Чізкейк – ніжний десерт з сирною або сирною начинкою. Десерт часто подається на бисквитном або пісочному підставі, приготованому з пісочного печива. Я пропоную приготувати чізкейк з сиру з пісочним тістом.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Для начинки: –
  • Сир 9% – 200 гр.
  • Сметана 15% – 2 склянки
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Ванільний цукор – 2 ч. л.
  • Полуниця – 500 гр.

Процес приготування:

Приступимо до приготування чізкейку з сиру з пісочним тістом. У глибоку ємність просійте борошно пшеничне вищого сорту.

Натріть охолоджене вершкове масло на крупній тертці і руками розітріть в крихту.

Додайте цукровий пісок і куряче яйце, ретельно перемішайте.

З’єднайте тісто в кулю, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.

В глибокій ємності з’єднайте сир, сметану, цукровий пісок, курячі яйця і ванільний цукор.

Доведіть до однорідної маси за допомогою заглибного блендера.

Ягоди полуниці ретельно промийте під проточною водою, обсушіть і наріжте будь-яким способом.

Візьміть роз’ємну форму. Охолоджене тісто розкачайте з допомогою качалки в коло, попередньо посипавши робочу поверхню борошном і акуратно перемістіть у форму, зробіть невеликі бортики і наколіть тісто виделкою по всій поверхні.

Вилийте сирну масу, рівномірно розподіліть полуницю, трохи утапливая в начинці.

Форму перемістіть в розігріту духовку і випікайте 45 хвилин при температурі 180 градусів. Після закінчення часу вийміть форму з духовки і дайте чізкейк охолонути близько півгодини.

Потім акуратно вийміть чізкейк з форми. Розріжте на порції і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Чізкейк без вершків Чізкейк з випічкою Чізкейк з сиру Чізкейк класичний