Неймовірно смачне ласощі, з хрустким пісочним коржем і ароматною карамеллю. Чізкейк виходить краще, ніж від шеф-повора! Головне запастися часом і компліменти гостей не змусять себе чекати!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Печиво пісочне – 200 гр.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Сир вершковий – 450 гр.
- Вершки 33% – 130 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукрова пудра – 130 гр.
- Лимонна цедра – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Для карамелі: –
- Цукор-пісок – 400 гр.
- Масло вершкове – 165 гр.
- Вершки 33% – 250 гр.
- Сіль – 3 ч. л.
Процес приготування:
Готувати чізкейк Нью-йорк з солоною карамеллю легко! Приготуємо пісочне тісто. Для цього печінка ламаємо на більш дрібні частини і кладемо в блендер. Печиво подрібнюємо і змішуємо його з топленим вершковим маслом.
Тепер беремо форму для випікання змащуємо її рослинним маслом або ж викладаємо пергамент. Перекладаємо в неї подрібнену масу і розподіляємо по всій поверхні, добре утрамбовуючи. Ставимо в духову піч і випікаємо корж 10 – 15 хв. Стежимо, щоб не пригоріла!
Лимон і лайм промиваємо і натираємо на тертці тонкою цедру.
В глибокій ємності збиваємо вершковий сир, яйця, цукрову пудру і сіль. Після цього додаємо подрібнену цедру, вершки і ванільний цукор. Перемішуємо.
Готову кремову масу викладаємо рівним шаром на корж. Тепер потрібно обернути форму подвійним шаром фольги, не закриваючи верх, тільки бортики. І взяти ще одну форму більшого діаметра. Заповнюємо її на 30 % водою. У неї поміщаємо форму з чізкейк і відправляємо все в духовку на годину. Потім ставимо його в холодильник на 3 години.
В цей час приготуємо карамель. Для цього нам потрібно розчинити цукор в невеликій каструлі на маленькому вогні, щоб не пригорів. Потім додаємо вершкове масло і чекаємо, коли маса закипить. Зменшуємо вогонь, додаємо вершки, сіль, ще раз кип’ятимо. Охолоджуємо готову карамель і змащуємо їй готовий чізкейк.
Порада: прикрасити такий чізкейк можна горіхами, часточками апельсина або ягодами.
Приємного апетиту!
Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з випічкою Чізкейк класичний Чізкейк Нью-Йорк класичний Чізкейки