Пропонуємо вам відмінний варіант низькокалорійного сирного чізкейку на основі з вівсяних пластівців. На відміну від класичного чізкейк він не містить в складі вершковий сир, сметану або жирні вершки. Дієтичний чізкейк за нашим рецептом виходить ніжний і смачний, з легким медово-ванільним ароматом. Вживання такого десерту не позначиться на вашій фігурі, і ви зможете насолодитися його смаком, забувши про калорії.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Вівсяні висівки – 50 гр.
  • Мед – 20 гр.
  • Борошно пшеничне – 20 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Для начинки: –
  • Сир знежирений – 600 гр.
  • Яблука – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Мед – 20 гр.
  • Цукрозамінник – за смаком
  • Манна крупа – 1 ст. л.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сіль – 1 гр.

Процес приготування:

Як приготувати ПП чізкейк Нью Йорк? Вівсяні пластівці вибираємо на ваш смак: можна звичайні або швидкого приготування. Насипаємо їх в комбайн або блендер і подрібнюємо в борошно.

подрібнені вівсяні пластівці додаємо мед, борошно і рослинне масло (можна замінити вашим улюбленим маслом: кокосовим, кунжутним). Включаємо блендер і добре все перемішуємо. В результаті в нас має вийти розсипчаста крихта.

Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо пекарської папером, щоб легше було вийняти готовий чізкейк. Форму краще вибирати невеликого діаметра (16-20 см), щоб чізкейк був високим. У форму викладаємо крихту, добре розрівнюємо і трохи утрамбовуємо, щоб вона була щільною і начинка не протекла через неї у форму. На час приготування начинки форму з основою ставимо в холодильник.

Яблука промиваємо, чистимо від шкірки, розрізаємо навпіл і чистимо від серцевини, потім нарізаємо тонкими півкільцями. Кладемо нарізані яблука в тарілку, накриваємо другою тарілкою або кришкою і ставимо в мікрохвильову піч на 5-7 хвилин, щоб вони розм’якшилися. Потім виймаємо з мікрохвильової печі і пюрируем за допомогою заглибного блендера. Залишаємо яблучне пюре, щоб воно охолонуло.

В мисці з’єднуємо остигле яблучне пюре, сир, яйця, мед і підсолоджувач. Додаємо манку, сіль і ванілін. Все добре пробиваємо заглибним блендером.

У нас вийшла однорідна гладка маса, необхідно залишити її на 10-15 хвилин, щоб манка трохи розбухла і не залишила крупинок.

Дістаємо з холодильника форму з основою і виливаємо сирну масу у форму.

У форму більшого діаметра ставимо форму з чізкейк. Наливаємо в неї окріп так, щоб він доходив до середини форми з чізкейк. Ставимо чізкейк випікатися в заздалегідь розігріту до 160 градусів духовку на 60-80 хвилин, включаємо тільки нижній нагрів.

Після закінчення часу приготування вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і залишаємо чізкейк остигати в духовці. Потім виймаємо чізкейк з духовки і ставимо на ніч у холодильник, щоб він добре застиг і охолодився. Вранці перекладаємо його на блюдо і прикрашаємо ягодами або фруктами. Приємного апетиту!

Чізкейк з випічкою Чізкейк з сиру в духовці Чізкейк класичний Чізкейк Нью-Йорк класичний Чізкейки