Сьогодні ми приготуємо неймовірно смачний і ніжний чізкейк. Головний секрет ідеального чізкейку – відповідний сирний сир. Тому сьогодні ми будемо використовувати сир Філадельфія. За смаковими якостями і консистенції він ідеально підходить для приготування чізкейку.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Печиво пісочне – 300 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сир вершковий – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Вершки – 200 мл

Процес приготування:

Для приготування чізкейку в духовці продукти необхідно заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. Приступаємо до приготування піщаної основи: для цього беремо будь-пісочне печиво, яке вам подобається. Це може бути дитяче печиво без маргарину, печиво з горіхами, шоколадом, какао і т. д.

Перемелюємо печиво на блендері в дрібну крихту. Якщо під рукою немає блендера – можна покласти печиво в чистий поліетиленовий пакет і прокатати його качалкою. Повинна вийти дрібна сипка маса.

З’єднуємо крихту з розм’якшеним вершковим маслом і добре перемішуємо руками. Потім перекладаємо піщану масу у форму для випікання, застелену пекарським папером. На нашу кількість інгредієнтів краще всього використовувати форму діаметром 24 див Масу розподіляємо по всій формі й бортикам і щільно утрамбовується. Ставимо форму в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 5-10 хвилин. Потім дістаємо з духовки і даємо основі повністю охолонути.

Вершковий сир змішуємо з цукром і добре перемішуємо міксером. Збивати масу не варто.

Потім по одному вводимо яйця. В самому кінці тонкою цівкою вводимо вершки і знову добре перемішуємо.

Виливаємо вершкову начинку в пісочну основу. Необхідно кілька раз злегка постукати формою про робочу поверхню, щоб з вершковою начинки вийшли бульбашки повітря, які в процесі випічки можуть вийти назовні і чізкейк потріскається.

Приступимо до випічки чізкейк, тут є кілька нюансів. Температуру випікання необхідно буде поступово знижувати, щоб чізкейк добре пропікся і не підгорів. Ставимо його в духовку, розігріту до 200 градусів і випікаємо 15 хвилин. Потім зменшуємо температуру до 150 градусів, випікаємо 20 хвилин і на заключному етапі виставляємо температуру 110 градусів і доводимо чізкейк до готовності близько 35-40 хвилин. Якщо ви боїтеся, що чізкейк підгорить – накрийте його зверху фольгою. Головне не випікати чізкейк більше відведеного часу, інакше гору чізкейку почне підніматися і тріскатися, а начинка буде пересушена.

По готовності вимикаємо духовку і залишаємо чізкейк остигати при відкритих дверцятах близько години.

Далі дістаємо чізкейк і залишаємо при кімнатній температурі ще на годину.

Потім гострим ножем відокремлюємо чізкейк від бортів форми і акуратно витягуємо його з форми.

Перекладаємо його на блюдо і ставимо в холодильник на 6-8 годин. Чізкейк добре охолоне, і його начинка стане більш щільною.

Готовий охолоджений чізкейк прикрашаємо фруктами або ягодами, гілочками м’яти, посипаємо цукровою пудрою і ріжемо на порційні шматочки. Можна приступати до дегустації!

Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з випічкою Чізкейк класичний Чізкейки