В якості основи використовуємо бісквітну крихту. Отримати її можна з готових бісквітних кексів або м’якого бісквітного печива. Така основа буде м’якше і ніжніше, ніж з пісочних виробів. А для кремової маси пропонуємо використовувати два види десертного шоколадного сиру: маскарпоне і рікотта. В комбінації вони дадуть потрібну ступінь насиченості і м’якості.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Бісквіт – 150 гр.
  • шоколадний Сир Маскарпоне – 250 гр.
  • шоколадний Сир Рікотта – 250 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Вершки 33% – 100 мл
  • Масло – для змазування
  • Шоколад темний – 50 гр.
  • Вершки – 2 ст. л.
  • Кокосова стружка – 3 для прикраси

Процес приготування:

Готувати шоколадний чізкейк в мультиварці легко! Бісквітні вироби (це можуть бути кекси, м’яке бісквітне печиво, домашній бісквіт і ін) кладемо в чашу блендера і подрібнюємо до стану крихти. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом і висипаємо в неї крихту. Утрамбовуємо м’яку крихту по дну чаші.

Десертні шоколадні сири дістаємо з холодильника, щоб вони встигли прийняти кімнатну температуру і розм’якшилися до моменту змішування.

Викладаємо обидва види сиру в об’ємну посуд і збиваємо міксером на високій швидкості – маса стане пишнішим.

Додаємо в сирну масу яйця по одному, збиваючи на низькій швидкості після кожного яйця до однорідності.

В отриману масу вливаємо вершки і висипаємо цукровий пісок, компоненти змішуємо міксером на низьких обертах.

В останню чергу додаємо кукурудзяний крохмаль і збиваємо до однорідності.

Приготовану шоколадну масу виливаємо в чашу мультиварки поверх утрамбованої бісквітної крихти. Чашу встановлюємо в мультиварку, закриваємо кришку і включаємо режим «Випічка» на час 1 година 30 хвилин. Коли пролунає сигнал закінчення програми, мультиварку вимикаємо, але не відкриваємо кришку. Потрібно дати чізкейк час «дійти» в такому положенні протягом години. Після закінчення зазначеного часу витягаємо чашу з мультиварки і акуратно дістаємо готовий чізкейк. Прибираємо його в холодильник на 7-8 годин.

Для шоколадного покриття шоколад ламаємо на шматочки і заливаємо вершками в невеликому сотейнику. Нагріваємо на плиті компоненти, поки шоколад повністю не розчиниться. Даємо отриманої суміші охолонути і покриваємо їй поверхню чізкейку після охолодження. На покриття рівномірно розподілене висипаємо кокосову стружку. Прибираємо десерт в холодильник на півгодини, щоб глазур застигла.

Для того, щоб рівно нарізати чізкейк і зробити гарний акуратний зріз, варто використовувати нагрітий ніж. У цьому випадку кремова маса буде легко розходитися під тиском ножа і не буде на нього липнути.

Приємного апетиту!

Чізкейк в мультиварці Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з маскарпоне Чізкейк класичний