За пропонованим рецептом ви дуже швидко приготуєте ніжний десерт в мікрохвильовці. Один недолік у цієї страви – довго тиснути, поки чізкейк охолоне. Готується цей десерт з простих і доступних продуктів. Рецепт призначений для тих господинь, у яких мало часу для кулінарії.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Печиво (крошеное) – 0.5 склянки
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Сир Крем-чіз – 5 ст. л.
  • Сметана – 5 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 2.5 ст. л.
  • Апельсиновий сік – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати чізкейк в мікрохвильовці? Розтоплюємо в мікрохвильовці потрібну кількість вершкового масла і добре перемішуємо його з подрібненим печивом. Отриману масу щільно укладаємо на дно формочок для випічки чізкейк в мікрохвильовці. Це буде основа для десерту.

В окремий посуд кладемо сметану і крем-сир. За допомогою міксера на найменшій швидкості збиваємо в однорідну масу.

В цю масу насипати цукрову пудру, вбиваємо яйце і ще раз збиваємо міксером. Потім вливаємо сік апельсина і перемішуємо ложкою.

Збиті сметану і крем-сир наливаємо у формочки, заповнюючи їх не до самого верху. Запікаємо чізкейк в мікрохвильовці протягом 3 хвилин при потужності 700Вт. Коли в середині кексу з’являться бульбашки, його відразу виймаємо з печі, інакше вийде сир.

Приготований чізкейк охолоджуємо при звичайній температурі, а потім на півтора-дві години ставимо в холодильник, щоб він застиг. Охолоджений чізкейк посипаємо какао або шоколадом, прикрашаємо фруктами і подаємо до столу.

Приємного чаювання!

Апельсиновий чізкейк Чізкейк з печива Чізкейк зі сметаною Чізкейки