Запаморочливо красивий чізкейк ніжно-фіолетового кольору можна приготувати без випічки. У ньому чудово поєднуються хрустка основа з печива і ніжна, хоча і зовсім не дієтична, начинка з вершкового сиру Маскарпоне, збитих вершків і чорниці, тонко відтінена розмарином.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для основи: –
  • Печиво пісочне – 200 гр.
  • Горіхи – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Для начинки: –
  • Чорниця – 300 гр.
  • Вершки 33% – 280 гр.
  • Сир Маскарпоне – 350 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Цукрова пудра – 80 гр.
  • Желатин харчовий – 20 гр.
  • Розмарин – 1 гілка

Процес приготування:

Як приготувати чізкейк з чорницею і маскарпоне? Подрібніть в блендері пісочне печиво. Якщо у вас під рукою немає блендера, то печиво можна подрібнити, попередньо поклавши в пакет, качалкою або кухонним молотком. Обсмажте на сковороді горіхи, вибрані за вашим смаком. Відмінно підходять для цього рецепта волоські горіхи і фундук, але можна використовувати й інші. Також подрібніть їх і додайте до печива.

Вливайте по трохи молоко і замішують майбутню основу.

Візьміть роз’ємну форму для випічки, застеліть дно пергаментом і рівномірно розподіліть масу їх горіхів і печива. Бортики у даній основи робити не потрібно. Основу для чізкейку прямо у формі відправте в холодильник мінімум на 10 хвилин.

Займіться приготуванням начинки. Насамперед, залийте желатин водою і залиште набухати. Якщо ви використовуєте, свежуя чорницю, то попередньо переберіть її від сміття і зіпсованих ягід, якщо заморожену, то відразу всипте її в сотейник. Туди ж додайте цукор і гілочку розмарину. Розмарин настільки ароматний, що зможе стати тією ледь відчутним, цікавою і інтригуючою нотою в десерті. Доведіть вміст сотейника до кипіння і проваріть 10 хвилин.

Збийте холодні вершки і перекладіть в окрему ємність.

Окремо збийте вершковий сир Маскарпоне з цукровою пудрою. Коли маса стане однорідною, додайте в нього сметану (при бажанні можете замінити сметану натуральним йогуртом без добавок). Збивайте ще кілька хвилин, до пишноти.

Набряклий желатин розведіть в звареної чорниці, перед цим вийміть з неї гілку розмарину

Чорницю з желатином влийте в сирну масу. Перемішайте. Чорниця має рівномірно розподілитися по всій масі сиру Маскарпоне.

Потім в майбутню ніжно-фіолетового начинку введіть збиті вершки і акуратними рухами перемішайте, щоб не порушити повітряну структуру вершків.

Дістаньте основу для чізкейку з холодильника і викладіть на неї готовий сирно-чорничний крем. Розрівняти лопаткою або спатулой. Поверніть форму з чізкейк в холодильник і залиште застигати мінімум на 5 годин. Ідеально, якщо у чізкейку буде вся ніч для стабілізації.

Застиглий чізкейк прикрасьте ягодами чорниці і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з желатином без випічки Чізкейк з маскарпоне Чізкейк з печива Чізкейк з ягодами Чізкейки