Запаморочливо красивий чізкейк ніжно-фіолетового кольору можна приготувати без випічки. У ньому чудово поєднуються хрустка основа з печива і ніжна, хоча і зовсім не дієтична, начинка з вершкового сиру Маскарпоне, збитих вершків і чорниці, тонко відтінена розмарином.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для основи: –
- Печиво пісочне – 200 гр.
- Горіхи – 100 гр.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Для начинки: –
- Чорниця – 300 гр.
- Вершки 33% – 280 гр.
- Сир Маскарпоне – 350 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Цукрова пудра – 80 гр.
- Желатин харчовий – 20 гр.
- Розмарин – 1 гілка
Процес приготування:
Як приготувати чізкейк з чорницею і маскарпоне? Подрібніть в блендері пісочне печиво. Якщо у вас під рукою немає блендера, то печиво можна подрібнити, попередньо поклавши в пакет, качалкою або кухонним молотком. Обсмажте на сковороді горіхи, вибрані за вашим смаком. Відмінно підходять для цього рецепта волоські горіхи і фундук, але можна використовувати й інші. Також подрібніть їх і додайте до печива.
Вливайте по трохи молоко і замішують майбутню основу.
Візьміть роз’ємну форму для випічки, застеліть дно пергаментом і рівномірно розподіліть масу їх горіхів і печива. Бортики у даній основи робити не потрібно. Основу для чізкейку прямо у формі відправте в холодильник мінімум на 10 хвилин.
Займіться приготуванням начинки. Насамперед, залийте желатин водою і залиште набухати. Якщо ви використовуєте, свежуя чорницю, то попередньо переберіть її від сміття і зіпсованих ягід, якщо заморожену, то відразу всипте її в сотейник. Туди ж додайте цукор і гілочку розмарину. Розмарин настільки ароматний, що зможе стати тією ледь відчутним, цікавою і інтригуючою нотою в десерті. Доведіть вміст сотейника до кипіння і проваріть 10 хвилин.
Збийте холодні вершки і перекладіть в окрему ємність.
Окремо збийте вершковий сир Маскарпоне з цукровою пудрою. Коли маса стане однорідною, додайте в нього сметану (при бажанні можете замінити сметану натуральним йогуртом без добавок). Збивайте ще кілька хвилин, до пишноти.
Набряклий желатин розведіть в звареної чорниці, перед цим вийміть з неї гілку розмарину
Чорницю з желатином влийте в сирну масу. Перемішайте. Чорниця має рівномірно розподілитися по всій масі сиру Маскарпоне.
Потім в майбутню ніжно-фіолетового начинку введіть збиті вершки і акуратними рухами перемішайте, щоб не порушити повітряну структуру вершків.
Дістаньте основу для чізкейку з холодильника і викладіть на неї готовий сирно-чорничний крем. Розрівняти лопаткою або спатулой. Поверніть форму з чізкейк в холодильник і залиште застигати мінімум на 5 годин. Ідеально, якщо у чізкейку буде вся ніч для стабілізації.
Застиглий чізкейк прикрасьте ягодами чорниці і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з желатином без випічки Чізкейк з маскарпоне Чізкейк з печива Чізкейк з ягодами Чізкейки