Якщо ви стежите за своєю фігурою, то зверніть увагу на ПП чізкейку з чорницею. Адже для його приготування використовується вівсяне борошно замість пшеничного, мед або будь-який інший підсолоджувач замість цукру і сир замість вершкового сиру або сиру Маскарпоне.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для основи: –
  • Борошно вівсяна – 100 гр.
  • Сир – 180 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Какао-порошок – 1 ст. л.
  • Цукрозамінник – за смаком
  • Для начинки: –
  • Сир – 540 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукрозамінник – за смаком
  • Мед – 5 ч. л.
  • Чорниця – 300 гр.
  • Желатин харчовий – 20 гр.
  • Цедра апельсина – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати ПП чізкейк з чорницею просто! У глибокій мисці змішайте вівсяну муку з какао. Якщо у вас немає готової вівсяної муки, то її легко можна приготувати їх вівсяних пластівців, просто подрібнивши їх у блендері або кавомолці. Какао-порошок перед використанням рекомендують просіяти, щоб не було грудок і сміття.

Додайте до вівсяному борошні і какао-порошку сир, замінник цукру за смаком і вбийте яйце. Перемішайте масу до об’єднання.

Візьміть роз’ємну форму і рівномірно розподіліть по ній масу.

Займіться приготуванням сирної начинки. Для цього змішайте сир, яйце, замінник цукру і цедру лимона. Для більш ніжної консистенції масу можна пробити заглибним блендером.

Рівномірно розподілити сирну начинку по основі для чізкейку. Форму з чізкейк поставте на середній рівень заздалегідь розігрітій до 180°З духовки і випікати близько 30 хвилин.

За час поки чізкейк випікається, приготуйте ягідний шар. Для цього до чорниці додайте мед. У цьому рецепті можна використовувати, як свіжу чорницю, так і заморожену. Якщо ви будите використовувати свіжу ягоду, то обов’язково переберіть її, щоб у готовий десерт не потрапили листя і зіпсовані ягоди.

Пюрируйте чорницю з медом заглибним блендером.

У воді замочіть желатин до набухання. Потім злегка нагрійте його і перемішайте. Необхідно, щоб весь желатин розчинився у воді.

чорничне пюре введіть желатин і добре перемішайте.

Дістаньте форму з чізкейк з духовки і охолодіть, не дістаючи з форми. Потім на сирний шар вилийте чорничне желе і розрівняти лопаткою. Поставте пп чізкейк з чорницею в холодильник на 4 години (можна і більше).

Після повного застигання можна подавати охолоджене чізкейк до столу і при цьому не боятися за свою фігуру.

Приємного апетиту!

Чізкейк без вершків Чізкейк з випічкою Чізкейк з сиру в духовці Чізкейк з ягодами Чізкейки Шоколадний чізкейк