Всі звикли, що ягідна начинка у чізкейк заливається зверху або втручається в сирну або сирну масу, але ми з вами зробимо інакше. Цільні ягоди чорниці в крохмалі будуть розташовуватися прямо на основі, і заливатися сирною начинкою. Не переживайте, при випічці ягоди не потечуть.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для тіста: –
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 200 гр.
- Розпушувач тіста (для тіста) – 1 ч. л.
- Для начинки: –
- Сир вершковий – 500 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Чорниця – 200 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування чізкейку з чорницею в духовці. Почніть з приготування тіста. Для цього збийте вершкове масло з цукром до кремоподібної консистенції. Вбийте яйце і продовжуйте збивати. Змішайте борошно з розпушувачем і просіяти їх в ємність, де збиваєте тісто. Ретельно перемішайте. В результаті у вас повинно вийти м’яке і не дуже круте тісто, яке необхідно покласти в пакет або накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник. Охолоджуйте тісто близько 40-45 хвилин.
Охолоджене тісто розподіліть по рознімної формі, формуючи при цьому високі бортики.
Приготуйте начинку. У глибоку миску покладіть вершковий сир, всипте цукор і змішайте віночком. Вершковий сир збивати не слід. Введіть по одному яйця, щоразу перемішуючи. В кінці введіть сметану і перемішуйте інгредієнти, поки маса не стане однорідною.
Ягоди чорниці змішайте з кукурудзяним крохмалем. Висипте ягоди в основу для чізкейку.
Зверху вилийте начинку з вершкового сиру. Поставте форму для випічки з майбутнім чізкейком в заздалегідь розігріту до 160°С духовку. На дні духовки розташуйте жароміцну ємність з киплячою водою. Випікайте чізкейк близько однієї години. Дістаньте з духовки і проведіть тест на готовність. Якщо постукати по формі для випічки, то у готового чізкейку повинен трошки злегка тремтіти центр. Охолодіть чізкейк до кімнатної температури, а потім ще 5 годин в холодильнику.
Охолоджений чізкейк прикрасьте за вашим смаком і подавайте до столу, порційно нарізаючи для кожного гостя.
Пряного апетиту!