Персики – соковиті і м’ясисті фрукти, вони відмінно доповнюють десерти. Дуже смачним виходить чізкейк з часточками цього фрукта, його не потрібно запікати, що значно полегшує приготування чізкейку.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Печиво пісочне – 180 – 200 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Для начинки: –
  • Сир – 500 – 525 гр.
  • Сметана – 500 – 525 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Апельсиновий сік – 3 ст. л.
  • Цедра апельсина – 1 ч. л.
  • Желатин харчовий – 20 гр.
  • Вода – 90 мл
  • Для желе: –
  • Консервовані персики – 180 гр.
  • Компот з персиків – 700 – 800 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Желатин харчовий – 10 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування чізкейк без випічки з персиками. Для пісочної основи чізкейку подрібніть пісочне печиво до дрібної крихти. Змішайте крихту з розм’якшеним вершковим маслом, у вас вийде еластична маса.

Круглу форму застелити харчовою плівкою. На дно форми викладіть пісочну заготівлю і сформуйте з неї корж-основу, добре утрамбуйте його. Поставте форму з коржем в холодильник на 30 хвилин.

Желатин для сирної начинки чізкейку замочіть в холодній воді. Через 15-20 хвилин набряклий желатин підігрійте на водяній бані або в мікрохвильовій печі до його повного розчинення.

Сир подрібніть блендером або протріть його через сито. Додайте до сирної маси сметану, цукор, інгредієнти добре перемішайте. Потім влийте апельсиновий сік і додайте подрібнену цедру. Додайте желатинову масу і ще раз добре перемішайте.

Дістаньте пісочну основу з холодильника, викладіть на неї сирну заготівлю, розрівняйте її і поставте форму з чізкейк тому на годину для застигання.

Желатин для желе з персиками залийте 50 мл персикового компоту. В решті компот додайте цукор, підігрійте його до розчинення цукру. Коли желатин розбухне, підігрійте його на водяній бані або в мікрохвильовій печі до розчинення. З’єднайте компот і желатинову масу.

Консервовані персики наріжте часточками. Викладіть скибочки персика на застиглий чізкейк, залийте їх компотом з желатином. Приберіть чізкейк в холодильник на 3-4 години для застигання.

Повністю застиглий чізкейк дістаньте з форми, перекладіть на плоске блюдо і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Чізкейк без випічки Чізкейк без випічки з печивом Чізкейк без випічки з сиром і печивом Чізкейк без випічки з сиром, желатином і сметаною Чізкейк з желатином без випічки Чізкейк з печива Чізкейк класичний