Крем-чіз підходить для прошарку бісквітних коржів, для прикраси капкейків і для приготування чізкейків. Його роблять з сирного вершкового сиру. Як раз з крем-чизай і робиться класичний справжній чізкейк.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Печиво пісочне – 200 гр.
- Масло вершкове – 110 гр.
- Вершки 33% – 150 мл
- Сир Філадельфія – 600 гр.
- Цукрова пудра – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Ванілін – за смаком
Процес приготування:
Готувати чізкейк з крем-чіз просто! Печиво перетріть до крихти в блендері.
Вершкове масло розтопіть і додайте в пісочну крихту, перемішайте.
Роз’ємну форму застеліть пергаментним папером. Пластичну масу з пісочного печива розподіліть по дну форми, формуючи з неї корж-основу для чізкейку. Поставте форму в холодильник на 30 хвилин.
Сирний сир, вершки і цукрову пудру перекладіть в миску, збийте міксером на низькій швидкості.
По одному введіть яйця, добре перемішайте міксером. Додайте ванілін.
Дістаньте основу з холодильника, викладіть на неї начинку, розрівняти її лопаткою.
Загорніть форму у фольгу.
Візьміть другу більшу за розміром форму, налийте в неї воду, поставте форму з чізкейк, вода не повинна бути вище середини форми з десертом.
Помістіть цю конструкцію в духовку. Запікайте чізкейк при 160 градусах приблизно 1,5 години.
Готовий чізкейк дістаньте, залиште при кімнатній температурі на годину, потім приберіть в холодильник на 6-8 годин. Після закінчення часу, вийміть десерт з форми, прикрасити по своєму смаку.
Приємного апетиту!
Чізкейки