Чізкейк – це торт на основі сиру кисломолочного сиру, відноситься до американської та західноєвропейської кухні. Рецептів чізкейків існує безліч, деякі з них нагадують сирну запіканку, а інші – ніжне суфле. Пропонуємо вам рецепт шоколадного чізкейку з сиром маскарпоне. Гарний рецепт тим, що не вимагає навіть випічки! Єдине, що вам потрібно, це роз’ємна форма, блендер і міксер, щоб зрадити пісочному коржу і сирного крему гладку і однорідну консистенцію.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Печиво – 200 гр.
  • Масло вершкове – 50 – 70 гр.
  • Для начинки: –
  • Сир Маскарпоне – 250 гр.
  • Вершки 33% – 150 гр.
  • Цукрова пудра – 2 – 3 ст. л.
  • Коньяк – 2 ст. л.
  • Шоколад – 100 гр.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати шоколадний чізкейк без випічки з маскарпоне? За допомогою блендера або іншим способом подрібніть в крихту пісочне печиво.

В миску пересипте пісочну крихту і полийте її теплим розтопленим вершковим маслом (коли будете розтоплювати масло, не доводьте його до кипіння).

В роз’ємну форму для випічки перекладіть промаслений крихту, форму можна вистелити пергаментним папером, щоб надалі торт легко извлекся з неї. Притисніть крихту до дна форми, помістіть на 20 хвилин у холодильник, щоб корж затвердів.

Для начинки розтопіть 100 грамів темного шоколаду, додати 2-3 ложки вершків.

В іншій мисці міксером збийте сир маскарпоне, вершки і цукрову пудру в однорідну масу.

Змішайте шоколадну масу з сирно-вершковою, додайте за смаком коньяк і добре розмішайте, щоб вийшла повітряна, легка маса.

На холодну основу викладіть сирну масу, гарненько розрівняйте поверхню чізкейку.

На ніч або на 6 годин приберіть чізкейк в холодильник, щоб він затвердів, потім присипте зверху порошком какао або шоколадною крихтою, розріжте на порції і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Чізкейк без випічки Чізкейк без випічки з печивом Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з печива Чізкейки Шоколадний чізкейк Шоколадний чізкейк без випічки