Чізкейк з полуницею – яскравий, красивий і дуже смачний десерт, який можна подати на святковий стіл або приготувати в звичайний день. Пісочний корж чудово поєднується з ніжною сирно-вершковою начинкою. Чізкейк виходить в міру солодким і ароматним.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Для начинки: –
- Сметана – 100 гр.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Ванілін – 0.25 ч. л.
- Сир 9% – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Вершки 33% – 100 мл
- Для прикраси: – для прикраси
- Полуниця – 100 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Вода – 250 мл
- Суміш для желе – 1 пакет
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування чізкейку з полуницею? Заздалегідь дістаньте з холодильника вершкове масло. У миску викладіть розм’якшене вершкове масло, додайте цукровий пісок і розітріть.
Просійте борошно пшеничне і перетріть руками в крихту.
Розбийте куряче яйце в отриману масу.
Добре вимісіть тісто.
Підготуйте форму для випічки. Рівномірно розподіліть тісто по дну і зробіть невеликі бортики.
Зверху застелити харчовою плівкою або папером для випічки. Викладіть квасолю або горох, щоб тісто не роздулося під час випікання.
Поставте форму в розігріту духовку до 200 градусів. Випікайте 10 хвилин, потім пересипте квасоля або горох в ємність, зніміть харчову плівку.
Підготуйте сирну начинку. Сир перетріть через дрібне сито, пропустіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою заглибного блендера.
У сирну масу додати сметану, вершки, курячі яйця, цукровий пісок і ванілін
Скориставшись міксером, доведіть сирну масу до однорідності.
Пісочне підстава заповніть сирною начинкою, розрівняйте силіконової лопаткою.
Форму поставте в духовку на 45 хвилин при температурі 180 градусів. Щоб начинка пропікався рівномірно і не підгоріла, прикрийте фольгою так, щоб вона не стосувалася начинки.
Приготований чізкейк вийміть з духовки і дайте охолонути близько 15 хвилин, потім акуратно зніміть форму і викладіть чізкейк на підготовлене блюдо.
Полуницю добре промийте під проточною водою, обсушити, очистити від хвостиків і наріжте тонкими скибочками. Нарізану полуницю викладіть на чізкейк. У сотейник викладіть желе для торту, додайте необхідну кількість питної води і цукрового піску, зазначене в інструкції.
Гаряче желе акуратно і рівномірно розподіліть по ягодам.
Готовий чізкейк накрийте чим-небудь, щоб він не заветрівся і приберіть в холодильник на пару годин. За цей час желе застигне, а чізкейк придбає правильну текстуру.
Охолоджений чізкейк подавайте порційно.
Приємного апетиту!
Чізкейк з сиру Чізкейк з сиру в духовці Чізкейк з ягодами Чізкейк зі сметаною Чізкейк класичний Чізкейки