Чізкейк з полуницею – яскравий, красивий і дуже смачний десерт, який можна подати на святковий стіл або приготувати в звичайний день. Пісочний корж чудово поєднується з ніжною сирно-вершковою начинкою. Чізкейк виходить в міру солодким і ароматним.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Для начинки: –
  • Сметана – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Ванілін – 0.25 ч. л.
  • Сир 9% – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Вершки 33% – 100 мл
  • Для прикраси: – для прикраси
  • Полуниця – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Вода – 250 мл
  • Суміш для желе – 1 пакет

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування чізкейку з полуницею? Заздалегідь дістаньте з холодильника вершкове масло. У миску викладіть розм’якшене вершкове масло, додайте цукровий пісок і розітріть.

Просійте борошно пшеничне і перетріть руками в крихту.

Розбийте куряче яйце в отриману масу.

Добре вимісіть тісто.

Підготуйте форму для випічки. Рівномірно розподіліть тісто по дну і зробіть невеликі бортики.

Зверху застелити харчовою плівкою або папером для випічки. Викладіть квасолю або горох, щоб тісто не роздулося під час випікання.

Поставте форму в розігріту духовку до 200 градусів. Випікайте 10 хвилин, потім пересипте квасоля або горох в ємність, зніміть харчову плівку.

Підготуйте сирну начинку. Сир перетріть через дрібне сито, пропустіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою заглибного блендера.

У сирну масу додати сметану, вершки, курячі яйця, цукровий пісок і ванілін

Скориставшись міксером, доведіть сирну масу до однорідності.

Пісочне підстава заповніть сирною начинкою, розрівняйте силіконової лопаткою.

Форму поставте в духовку на 45 хвилин при температурі 180 градусів. Щоб начинка пропікався рівномірно і не підгоріла, прикрийте фольгою так, щоб вона не стосувалася начинки.

Приготований чізкейк вийміть з духовки і дайте охолонути близько 15 хвилин, потім акуратно зніміть форму і викладіть чізкейк на підготовлене блюдо.

Полуницю добре промийте під проточною водою, обсушити, очистити від хвостиків і наріжте тонкими скибочками. Нарізану полуницю викладіть на чізкейк. У сотейник викладіть желе для торту, додайте необхідну кількість питної води і цукрового піску, зазначене в інструкції.

Гаряче желе акуратно і рівномірно розподіліть по ягодам.

Готовий чізкейк накрийте чим-небудь, щоб він не заветрівся і приберіть в холодильник на пару годин. За цей час желе застигне, а чізкейк придбає правильну текстуру.

Охолоджений чізкейк подавайте порційно.

Приємного апетиту!

Чізкейк з сиру Чізкейк з сиру в духовці Чізкейк з ягодами Чізкейк зі сметаною Чізкейк класичний Чізкейки