Чізкейк – ніжний десерт з сирною або сирною начинкою. Десерт часто подається на бисквитном або пісочному підставі, приготованому з пісочного печива. Я пропоную приготувати чізкейк з сиру з пісочним тістом.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Для начинки: –
- Сир 9% – 200 гр.
- Сметана 15% – 2 склянки
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Ванільний цукор – 2 ч. л.
- Полуниця – 500 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування чізкейку з сиру з пісочним тістом. У глибоку ємність просійте борошно пшеничне вищого сорту.
Натріть охолоджене вершкове масло на крупній тертці і руками розітріть в крихту.
Додайте цукровий пісок і куряче яйце, ретельно перемішайте.
З’єднайте тісто в кулю, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
В глибокій ємності з’єднайте сир, сметану, цукровий пісок, курячі яйця і ванільний цукор.
Доведіть до однорідної маси за допомогою заглибного блендера.
Ягоди полуниці ретельно промийте під проточною водою, обсушіть і наріжте будь-яким способом.
Візьміть роз’ємну форму. Охолоджене тісто розкачайте з допомогою качалки в коло, попередньо посипавши робочу поверхню борошном і акуратно перемістіть у форму, зробіть невеликі бортики і наколіть тісто виделкою по всій поверхні.
Вилийте сирну масу, рівномірно розподіліть полуницю, трохи утапливая в начинці.
Форму перемістіть в розігріту духовку і випікайте 45 хвилин при температурі 180 градусів. Після закінчення часу вийміть форму з духовки і дайте чізкейк охолонути близько півгодини.
Потім акуратно вийміть чізкейк з форми. Розріжте на порції і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Чізкейк без вершків Чізкейк з випічкою Чізкейк з сиру Чізкейк класичний