Сир тофу популярний серед вегетаріанців і прихильників азіатської кухні, його можна використовувати і в приготуванні смачних десертів. Наприклад, чізкейк з тофу, соковитий, ароматний, по-справжньому вишукане ласощі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 480 гр.
  • Фініки – 30 шт.
  • Мед – 4 ст. л.
  • Вода – 200 мл
  • Закваска – 150 гр.
  • Ванілін – 0.33 ч. л.
  • Імбир – 0.33 ч. л.
  • Кардамон – 0.33 ч. л.
  • Мускатний горіх – 0.33 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Для крему: –
  • Сир Тофу – 200 гр.
  • Агар-агар – 1 ч. л.
  • Сік – 200 мл
  • Ванілін – 0.2 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати чізкейк з тофу? Змішайте мед з сіллю і меленими спеціями (мускатний горіх, імбир, кардамон, ванілін).

Додайте теплу кип’ячену воду, розмішайте, потім покладіть вічне закваску і ще раз ретельно перемішайте.

Просійте борошно і всипте її порціями до інших інгредієнтів. Замісити пластичне тісто, воно не повинно липнути до рук.

Змастіть форму для випічки маслом, викладіть в неї тісто, накрийте харчовою плівкою і залиште на 5-15 хвилин.

Випікайте бісквіт в розігрітій до 180-200 градусів духовці 35-40 хвилин.

Дайте коржу охолонути, наріжте шматочками і подрібніть їх в дрібну крихту.

Фініки помийте, видаліть кісточки, пропустіть сухофрукти через м’ясорубку. Невеликими порціями додавайте бісквітну крихту в фінікову масу, замісіть круте, але пластичне тісто. Крихту можна використовувати не всю.

Форму для випічки з високими бортиками застелити харчовою плівкою, по дну форми розподіліть дім сум тісто, зробіть прошарок товщиною 1-1.5 сантиметра.

Тофу наріжте невеликими шматочками.

В каструлю з товстим дном налити сік, можна використовувати домашні заготовки або концентрований сік на ваш смак. Одну чайну ложку агар-агару змішайте з 200 мл соку, додайте ванілін, доведіть рідину до кипіння і варіть 5 хвилин.

Вимкніть вогонь, додайте до соку сир тофу, блендером доведіть інгредієнти до однорідності.

Викладіть отриману масу на фінікову основу, розподіліть її рівномірним шаром по всій площі. Крем застигає навіть при кімнатній температурі, тому зробити це потрібно дуже швидко. Поставте десерт в холодильник до повного застигання на 15-20 хвилин. За цей час заваріть чашку ароматного чаю і насолоджуйтеся смачним десертом.

Приємного апетиту!

Чізкейк без вершків Чізкейк з випічкою Чізкейки