Чізкейк – традиційний для європейської кухні десерт, в який додають сирний сир. Ця солодкість завжди виходить легкою, ніжною і дуже смачною. Пропонує вам варіант чізкейку з випічкою. Так сирна маса всередині чізкейку буде нагадувати ніжне повітряне суфле, яке так подобається і дітям, і дорослим.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Сир сирний – 700 гр.
  • Цукор-пісок – 170 гр.
  • Печиво – 300 гр.
  • Вершки 10% – 100 мл
  • Маргарин вершковий – 120 гр.
  • Какао-порошок – 70 гр.
  • Ванілін – 15 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати чізкейк з випічкою. Блендером подрібнити печиво в крихту. маргарин заздалегідь дістати з холодильника, дати підтанути, потім додати до печива. Туди ж всипати какао.

Масу вимішати до пластичності.

Одну із сторін кулінарного кільця обернути харчовою плівкою.

Потім цю ж сторону 2 рази обернути фольгою.

Форму поставити на дощечку, викласти туди отриману основу з печива і рівномірно розподілити її по дну форми. Поставити в холодильник.

Вершки збити з ванільним цукром, кукурудзяним крохмалем і цукром.

Потім додати вершкову масу яйця і сирний сир, ретельно все збити до однорідності.

Пісочну основу дістати з холодильника, викласти на неї підготовлену сирну начинку, розрівняти. В глибоке деко поставити форму з чізкейк, налити в деко трохи води, щоб вона покривала приблизно чверть форми з чізкейк. Ставимо все це в духовку, розігріту до 160 градусів і випікаємо 100 хвилин.

Готовий чізкейк з випічкою остудити, поставити в холодильник на кілька годин. Прикрасити чізкейк какао при бажанні, подавати порційно. Приємного чаювання!

Чізкейк з випічкою Чізкейк з печива Чізкейк з сирним сиром Чізкейки Шоколадний чізкейк