Цей рецепт чізкейку припаде до смаку любителям шоколадних десертів. Використовується печиво підкреслює шоколадний смак чізкейку, а покриття пирога ганашем відмінно поєднується з вершковим сиром. Шоколадних десертів багато не буває! Пробуйте, експериментуйте!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Печива Орео – 300 гр.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сир Маскарпоне – 900 гр.
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Цукрова пудра – 150 гр.
  • Ванільна есенція – 1 ч. л.
  • Шоколад темний – 300 гр.
  • Для ганаша –
  • Вершки – 200 мл
  • Шоколад темний – 180 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.

Процес приготування:

Готувати шоколадний чізкейк з печивом Орео легко! Включаємо прогріватися духовку до температури 180 градусів. Шоколадне печиво необхідно подрібнити в крихту з допомогою блендера. Вершкове масло розтопіть.

З’єднуємо подрібнене печиво і розтоплене вершкове масло. Викладаємо отриману масу на дно рознімної форми, утрамбовуючи її. Відправляємо основу з печива випікатися на 7 хвилин у гарячу духовку.

Темний шоколад розтоплюємо, використовуючи водяну баню.

Приготуємо ганаш. Вершки ставимо на вогонь, додаємо цукровий пісок і доводимо до кипіння. Потім темний шоколад заливаємо гарячими вершками і даємо постояти близько 5 хвилин. Після цього ретельно перемішуємо дані компоненти, з’єднуючи їх в одну масу.

Переходимо до начинки для чізкейку. У зручній ємності змішуємо наступні інгредієнти – маскарпоне, цукрову пудру, ванільний екстракт і какао-порошок. Все перемішуємо.

Далі до отриманої маси додаємо курячі яйця, перемішуємо.

У сирну начинку починаємо вливати тонкою цівкою розтоплений раніше темний шоколад. Всі інгредієнти перемішуємо.

Після цього у форму з шоколадною основою вливаємо отриману начинку. Обертаємо форму з зовнішньої сторони фольгою, потім ставимо її у велику жароміцну ємність, наполовину наповнену гарячою водою. Відправляємо чізкейк випікатися в гарячу духовку на 60 хвилин.

По готовності дістаємо випічку з духовки і даємо повністю охолонути.

Потім заливаємо чізкейк приготованим раніше ганашем. Ставимо в холодильник на 60 хвилин.

За бажанням можна прикрасити готовий чізкейк шоколадною стружкою. Нарізаємо випічку на порції і можна пригощатися!

Приємного вам чаювання!

Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з печива Чізкейк класичний Чізкейки Шоколадний чізкейк