Секрет успіху чізкейк без випічки з полуницею – яскраве оформлення, приємний аромат і дивно ніжний смак. І все це завдяки основним інгредієнтом десерту: полуниці і вершкового сиру. Приготувати такий десерт в домашніх умовах не складе особливої праці. Головне – чітко слідувати інструкції, яка представлена в даному рецепті.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Желатин харчовий – 8 гр.
  • Цукор-пісок – 160 гр.
  • Полуниця – 200 гр.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 90 гр.
  • Печиво – 160 гр.
  • Вершки 33% або Вершки 30% або Вершки 26% – 250 мл
  • Сир вершковий – 250 гр.
  • Йогурт – 200 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування чізкейку без випічки з полуницею? Вершкове масло необхідно нарізати великими кубиками, оправити у невеликій каструлі на вогонь. Масло має повністю розтопитися.

В чашу блендера відправляємо печиво і подрібнюємо його до стану крихти. Подрібнене печиво слід з’єднати з розтопленим маслом, а після все ретельно перемішати.

Форму для випічки устеляємо пергаментним папером і відправляємо туди отриману масу, потім гарненько її утрамбовуємо, формуючи основу для нашого чізкейку.

В окрему невелику ємність висипаємо желатин, заливаємо його двома столовими ложками води і залишаємо на десять хвилин. Ягоди полуниці подрібнюємо в пюре за допомогою блендера.

Полуничне пюре в окремій мисці з’єднуємо з цукром і лимонним соком. Отриману масу відправляємо на вогонь, після закипання туди ж необхідно додати набряклий желатин. Знімаємо масу з вогню після того, як желатин в ній повністю розчиниться.

В окремій мисці заливаємо п’ять грамів желатину трьома столовими ложками води і залишаємо на десять хвилин. Тим часом збиваємо вершки до утворення щільної пінообразної маси.

В окремій ємності збиваємо вершковий сир, з’єднаний з цукром. В отриману масу поступово вводимо збиті вершки, а потім йогурт і набряклий желатин, пропущений через маленьке сито. Після цього отриману масу потрібно ретельно збити міксером.

Готовим кремом покриваємо основу для чізкейку, поверх крему рівномірно розподіляємо полунично-желатинову масу. Перед подачею дайте настоятися чізкейк в прохолодному місці декілька годин до повного застигання. Після цього десерт можна подавати до столу.

Лимонний чізкейк Полуничний чізкейк Чізкейк з желатином без випічки Чізкейк з печива Чізкейк з ягодами Чізкейки