Чізкейк з желе не вимагає випічки. Для начинки використовуємо сир і вишню. Для ніжного пирога можна використовувати як свіжу, так і заморожену ягоду.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Печиво пісочне – 100 гр.
- Сир – 450 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Вода – 150 мл
- Желатин харчовий – 30 гр.
- Вершки або Вершки 20% – 120 гр.
- Кориця – 1 ч. л.
- Вишня – 225 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати чізкейк з желе? Промийте ягоди, видаліть кісточки при їх наявності, якщо заморожена ягода – заздалегідь розморозьте і злийте рідину. Складіть ягоду в глибоку каструлю, всипте ½ цукру і влийте воду. Поставте на невеликий вогонь і прогрійте, помішуючи, 5-7 хвилин.
Подрібніть печиво в дрібну крихту.
Додайте до пісочної масі розм’якшене масло і корицю.
Добре змішайте тісто для основи до однорідності.
В рознімної формі застеліть дно пергаментом і змажте всі стінки вершковим маслом. Викладіть тісто на дно.
Розподіліть масу, утрамбовуючи рівним шаром. Щоб тісто не липло до рук, змочіть їх водою.
В малу миску висипте желатин і додайте холодну воду. Розмішайте і залишіть у кімнаті на 20 хвилин.
Поставте желатин нагріватися на водяну лазню, не доводячи до кипіння.
Викладіть сир у чашу і влийте вершки. Збийте і змішайте масу.
Частинами додайте решту цукру і кожен раз збивайте, поки маса не стане кремового.
Окремо подрібніть ягоди з сиропом в однорідну масу.
Половину желатину додайте в сир, половину в вишневий сироп і розмішайте, не з’єднуючи.
Викладіть на шар печива сирну масу, розрівняти.
Вилийте зверху вишневу начинку. Акуратно зробіть розводи на поверхні, змішуючи два шари. Поставте пиріг в холодильник на 3 години для застигання.
Щоб легше було дістати пиріг – опустіть форму, обгорнуту в пакет в гарячу воду на кілька секунд.
Приємного апетиту!
Чізкейк без випічки з сирним сиром, печивом і желатином Чізкейк без випічки з сиром і печивом Чізкейк з сиру Чізкейк з ягодами Чізкейк класичний Чізкейк сирний без випічки з желатином Чізкейки