Чізкейк готують з різних видів вершкових сирів, проте їх можна замінити на сирну масу. Сир з’єднується зі сметаною, цукром і яйцями, всі інгредієнти збиваються до пухкої однорідної маси. Виходить дуже ніжний та смачний десерт.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир – 700 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Ванілін – 10 гр.
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Лимонний сік – 1 – 2 ст. л.
  • Лимонна цедра – 2 – 3 ст. л.
  • Печиво пісочне – 250 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.

Процес приготування:

Як приготувати чізкейк з сирної маси? Печиво подрібніть в крихту блендером. Вершкове масло розтопіть.

З’єднайте пісочну крихту і масло. Отриману масу розкладіть на дно форми, щільно утрамбуйте ложкою.

Поставте форму з основою в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.

Лимон помийте і обітріть його паперовими рушниками. Натріть цедру лимона на дрібній тертці.

З половини лимона вичавте сік.

Сир збийте в блендері до однорідної маси.

сирну масу Перекладіть в миску, додайте цукор, ванілін і сіль, перемішайте. Влийте лимонний сік і покладіть цедру, змішайте.

По одному вбийте 4 яйця, щоразу ретельно перемішуючи.

Отриману сирну масу викладіть на пісочну основу у форму.

Випікати чізкейк слід в духовці на паровій бані. Поставте великий глибокий лист з окропом в духовку. Форму з чізкейк поставте на деко, вода повинна доходити приблизно до середини висоти форми.

Випікайте 50-60 хвилин при 160-170 градусах. Можна випікати і без лазні, але тоді поверхня десерту може потріскатися.

Готовий пиріг залиште в духовці, поки вона не охолоне, потім приберіть його в холодильник на 5-6 годин. Перед тим, як подати чізкейк до чаю, посипте його корицею.

Приємного апетиту!

Лимонний чізкейк Чізкейк з випічкою Чізкейк з сиру Чізкейк з сиру в духовці Чізкейк з сиру і печива Чізкейк класичний Чізкейки