Перетерті фрукти з цукром – дуже корисний десерт, що зробити під силу будь-якому. Таку заготовку можна довго зберігати і використовувати взимку в приготуванні домашніх десертів, компотів, просто змішувати з морозивом або пити в прикуску з чаєм.


Інгредієнти: на 1 л.

  • чорна Смородина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 – 2 кг

Процес приготування:


Готувати чорну смородину, перетерту з цукром просто! Ягоди смородини переберіть від гілочок, листочків і поганих ягід, помийте в холодній воді, обсушити.

В чашу блендера пересипте ягоди і цукор. Кількість цукру визначається виходячи з умов і температури зберігання заготовки. Якщо смородина з цукром буде зберігатися в холодильнику, то пропорції можна взяти 1 до 1. Для більш високої температури зберігання знадобиться більша кількість цукру.

Подрібніть ягоди разом з цукром у блендері до отримання однорідної маси. Крім блендера можна скористатися м’ясорубкою або ягоди потовкти товкачем.

Залиште пюре при кімнатній температурі на кілька годин і кожні півгодини перемішуйте, щоб цукор остаточно розчинився в ягідному соку. Поступово пюре стане більш густим і придбає желеподібну консистенцію.


Після того, як цукор повністю розчиниться, перекладіть пюре в чисті банки, зверху насипте кілька ложок цукру, щоб вийшла цукрова пробка, закрийте кришкою і поставте в прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Варення Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини через м'ясорубку Чорна смородина на зиму