При такому способі заготівлі ягоди не піддаються термічній обробці і в якості основного консерванту виступає цукор. Тому така чорниця виходить дуже густий і солодкою, що може сподобається не кожному.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Чорниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 1,5 кг
Процес приготування:
Готувати чорницю з цукром без варіння на зиму просто! Відміряйте необхідну кількість ягід і цукру. Якщо вам здається, що навіть у такому співвідношенні страва вийде занадто солодким, можете зменшити його кількість. Але пам’ятайте, що цукру не повинна бути менше, ніж чорниці.
Переберіть ягоди, відбираючи підгнилі, пом’яті і недозрілі, а також прибираючи гілочки і травинки. Потім наберіть води в невеликий тазик і пересипте в нього ягоди. Кілька разів акуратно перемішайте чорницю руками і зберіть з поверхні води весь новий сміття. Злийте воду або виловите плоди з води за допомогою друшляка і розкладіть обсихати на рушник.
Далі дійте на свій розсуд. Можете повністю перемолоти ягоди з цукром у блендері до стану однорідного пюре, можете продавити ягоди і перетерти їх, можете розділити навпіл і подрібнити тільки одну частину, щоб у заготівлі траплялися і цільні плоди. В даному випадку чорниця подрібнюється за допомогою комбайна в декілька заходів з поетапним додаванням цукру, щоб той встигав розчиняться в выделяющемся соку.
Отриману масу перемішайте ложкою, щоб переконатися, що всі ягоди измельчились, і залиште на деякий час, щоб цукор повністю розчинився. Тим часом можете стерилізувати банки і кришки. Важливо дати їм після цього повністю охолонути і просохнути.
Настоявшийся десерт поступово загусне і буде віддалено нагадувати желе або дуже густий сироп. Отриману масу розлийте по банках, закрутіть кришку і приберіть на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Варення Варення з чорниці на зиму Чорниця на зиму Чорниця протерта з цукром на зиму