Китайська вишня, або як її ще називають повстяна, дуже популярна в кулінарії. Особливо її люблять використовувати для приготування варення. Виходить дуже цікаве ласощі, з солодким, але не нудотним смаком. Таке варення стане ідеальним доповненням до чаю.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Китайська вишня – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з китайської вишні. Вишні промиваємо, опрокидываем на друшляк, щоб вода добре скла.

Засипаємо вишні цукор і залишаємо в такому вигляді на ніч, щоб плоди пустили сік.

Перекладаємо вишні з цукром в каструлю і ставимо на вогонь. Чекаємо, коли маса почне закипати, але не доводимо її до кипіння.

Знімаємо варення і залишаємо його настоятися 12 годин, прикривши каструлю полотенчиком.

Після цього знову ставимо на плиту і чекаємо, поки закипить. І повторюємо процес: ставимо на 12 годин настоюватися.

востаннє кип’ятимо варення і варимо ще 10 хв. Викладаємо його в банки і закатуємо. Залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.

Приємного апетиту!

Варення Варення з вишні Вишня з цукром на зиму Вишня на зиму Вишня у власному соку на зиму