Човники з кабачків з фаршем і рисом будуть у вас самим смачним блюдом з безлічі рецептів фаршированих кабачків. Блюдо справедливо є дуже популярним серед господинь. У цьому рецепті вам пропонується запекти фаршировані кабачки в духовці і під сирною скоринкою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки (молоді) – 4 шт.
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Рис білий – 0.5 склянки
- Цибуля червоний – 1 головка
- Цибуля-шалот – 50 гр.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати човники з кабачків з фаршем і рисом легко! Спочатку підготуйте продукти для приготування страви, щоб все було під рукою.
В окремій каструлі зваріть до напівготовності потрібну кількість рису.
Помийте кабачки, насухо протріть серветкою і розріжте на поздовжні половинки. Чайною ложечкою видаліть м’якоть з насінням, щоб вийшли гарні човники.
М’якоть кабачків порубаєте ножем на дрібні шматочки. Червону цибулину і цибулю-шалот почистіть від шкірки і наріжте на маленькі кубики. На такі ж кубики поріжте помідори.
Очищений часник подрібніть на часничниці.
Добре розігрійте в сковороді олію і обсмажте в ньому нарізаний червоний лук.
Потім перекладіть в сковорідку фарш, цибуля-шалот, подрібнений часник і кубики томатів і на невеликому вогні все тушкуйте протягом 10-12 хвилин. Тушкуйте, щоб рідина зі сковорідки повністю випарувалася.
обсмажений фарш з цибулею перекладіть відварений рис, сіль і чорний перець за смаком, все добре перемішайте і варіть ще 2-3 хвилини.
Приготовлену начинку покладіть в човники. Натріть на крупній тертці шматочок твердого сиру і посипте їм фаршировані човники.
Запечіть човники в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30 хвилин. Потім перекладіть в порційні тарілки, декоруйте свіжою зеленню і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Дієтичне кабачки в духовці Кабачки в духовці Кабачки в духовці з фаршем та сиром Кабачки з сиром і часником в духовці Кабачки з сиром у духовці Кабачки з фаршем та сиром Страви з кабачків