В цьому блюді поєднується цікава подача і чудовий смак. Фаршировані кабачки з сиром можна назвати легкою універсальної закускою, яка буде хороша як окрему страву і як гарнір до м’яса і курки.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки (невеликі) – 2 шт.
- Сир Фета – 150 – 180 гр.
- Сир Пармезан – 150 – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Кріп – 1 пучок
- Суміш перців – за смаком
- Коріандр – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати човники з кабачків з сиром в духовці? Кабачки, помийте, розріжте навпіл. З половинок чайною ложкою видаліть м’якоть, залиште стінки товщиною 0,5-1 сантиметр. Візуально ваші заготовки повинні нагадувати човники. Наповніть каструлю водою, покладіть в неї заготовки з кабачків, варіть їх до розм’якшення.
Твердий сир натріть на крупній тертці. Часник очистіть від лушпиння і подрібніть його. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем. У мисці змішайте сир (сирний сир), тертий сир, подрібнену зелень і часник. Сюди ж додайте сіль і спеції за смаком, вбийте одне яйце. Добре перемішайте всі інгредієнти.
Човники з кабачків просушіть. Форму для запікання змастіть соняшниковою олією, покладіть в неї половинки кабачків, потім наповніть заготовки підготовленою начинкою.
Розігрійте духовку до 200 градусів, поставте в неї форму з кабачками і запікайте 20-25 хвилин до появи рум’яної скоринки. Готові човники з кабачків подавайте на стіл, посипавши їх січеною зеленню.
Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Дієтичне кабачки в духовці Кабачки з часником в духовці Кабачки на вечерю Кабачки на кожен день ПП рецепти з кабачків