чи Пробували ви коли-небудь хрусткі мариновані кабачки? Порізані невеликими кільцями, закочені в пряному маринаді з додаванням часнику, хрону, перцю і кропу, вони набувають приголомшливий смак! Дуже зручною є консервація кабачків в літрові банки, щоб відкрита закрутка не зберігалася в холодильнику тривалий час.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Кабачки – 600 – 700 гр.
  • Парасольки кропу – 1 шт.
  • Лавровий лист – 1 – 2 шт.
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Перець чорний горошок – 2 – 4 шт.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Вода – 400 – 450 мл
  • Сіль – 0.66 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 35 мл

Процес приготування:

Для того щоб приготувати мариновані кабачки на 1 літрову банку на зиму, промиваємо літрові банки питною содою і добре споліскують водою. Потім стерилізуємо банки в духовій шафі, виставивши їх на решітку шийкою вниз, 5-7 хвилин при температурі 110-120 градусів.

У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль і цукор, перемішуємо і на середньому вогні доводимо маринад до кипіння.

Після того, як маринад закипить, додаємо в нього оцет, перемішуємо і знімаємо з вогню.

Кабачки, листя хрону і парасольки кропу промиваємо під проточною водою. Часник чистимо і нарізаємо невеликими брусочками.

На дно банки кладемо кріп, лавровий лист, лист хрону, перець і часник.

Кабачки нарізаємо кільцями 1,5-2 см. товщиною. Якщо колечка здадуться вам великими – можете розрізати їх навпіл.

Щільно укладаємо кабачки в банки і заливаємо гарячим маринадом.

На дно глибокої каструлі з теплою водою укладаємо бавовняну серветку і ставимо в неї банки з кабачками, прикриті кришками. На середньому вогні доводимо воду в каструлі до кипіння, зменшуємо вогонь і стерилізуємо кабачки 10-12 хвилин. Після чого акуратно виймаємо банки за допомогою прихвата і щільно закрити їх кришками.

Перевертаємо банки догори дном, вкриваємо махровим рушником і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Після чого прибираємо кабачки на зберігання в темне прохолодне місце.

Гарнір з кабачків Кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачки як грузді Консервовані кабачки Салати з кабачків на зиму