На сьогоднішній день для людей, які дотримуються дієтичного харчування, існує безліч рецептів смачних страв. Одне з них – морквяно-сирна запіканка. Вона виходить ніжною, повітряної і дуже смачною. Кунжут додасть запіканці оригінальність, а ванілін подарує приємну ароматну нотку.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Морква – 600 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Кунжут – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванілін – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати дієтичну морквяно-сирну запіканку в духовці? Моркву необхідно очистити і натерти на тертці. Використовуйте бік терки з дрібними отворами, запіканка в такому випадку вийде більш ніжним на смак.

Білки відокремте від жовтків. Збийте білки, додавши до них дрібку солі, в повітряну масу.

Жовтки збийте в окремій ємності до моменту, поки вони не посвітлішають.

Далі до жовтків додайте сир і ванілін, все збийте міксером до однорідності.

Терту моркву викладаємо до сиру, перемішуємо.

Потім акуратно вмішуємо в морквяно-сирну масу збиті білки.

змастіть Рослинною олією форму для випікання, викладіть туди основу запіканки. Розрівняйте її і присипте зверху кунжутом. Відправте блюдо на 40-45 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.

Дієтична морквяно-сирна запіканка готова!

Приємного вам апетиту!

Дієтична сирна запіканка ПП сирна запіканка ПП сирна запіканка в духовці Сирна запіканка Сирна запіканка без манки в духовці Сирна запіканка без сметани Сирна запіканка класична в духовці