На сьогоднішній день для людей, які дотримуються дієтичного харчування, існує безліч рецептів смачних страв. Одне з них – морквяно-сирна запіканка. Вона виходить ніжною, повітряної і дуже смачною. Кунжут додасть запіканці оригінальність, а ванілін подарує приємну ароматну нотку.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Морква – 600 гр.
- Сир – 200 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Кунжут – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Ванілін – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Як почати готувати дієтичну морквяно-сирну запіканку в духовці? Моркву необхідно очистити і натерти на тертці. Використовуйте бік терки з дрібними отворами, запіканка в такому випадку вийде більш ніжним на смак.
Білки відокремте від жовтків. Збийте білки, додавши до них дрібку солі, в повітряну масу.
Жовтки збийте в окремій ємності до моменту, поки вони не посвітлішають.
Далі до жовтків додайте сир і ванілін, все збийте міксером до однорідності.
Терту моркву викладаємо до сиру, перемішуємо.
Потім акуратно вмішуємо в морквяно-сирну масу збиті білки.
змастіть Рослинною олією форму для випікання, викладіть туди основу запіканки. Розрівняйте її і присипте зверху кунжутом. Відправте блюдо на 40-45 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.
Дієтична морквяно-сирна запіканка готова!
Приємного вам апетиту!
Дієтична сирна запіканка ПП сирна запіканка ПП сирна запіканка в духовці Сирна запіканка Сирна запіканка без манки в духовці Сирна запіканка без сметани Сирна запіканка класична в духовці