Дієтична шаурма з куркою в лаваші смачне і корисне блюдо, яке дуже просто приготувати. Шаурма виходить дуже апетитною і ситної. Це відмінна закуска для легкої вечері і обідньої перекусу!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Грецький йогурт – 150 гр.
- Лаваш – 2 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Куряче філе – 500 гр.
- Цибуля фіолетовий – 1 головка
- Болгарський перець солодкий – 0,5 шт.
- Шпинат – 30 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати дієтичну шаурму з куркою в лаваші в домашніх умовах? Курячу грудку ріжемо на шматочки невеликого розміру. Викладаємо на сковороду, змащену олією, солимо і приправляємо чорним меленим перцем.
Овочі ретельно промиваємо водою. Болгарський перець чистимо від насіння і нарізаємо смужками невеликої товщини.
Також тонко нарізаємо огірки
Помідори ріжемо полукружками.
Цибулю чистимо від луски і ріжемо півкільцями.
Шпинат дрібно кришимо ножем.
Часник пропускаємо через прес.
Змішуємо грецький йогурт з часником і шпинатом. Солимо і приправляємо за смаком.
Лаваш розрізаємо на 3 частини. Промазуємо кожну йогуртовим соусом. Викладаємо начинку на одну частину лаваша, відступивши від краю кілька сантиметрів. Відразу кладемо помідори, курку, огірки, цибуля і перець. Звертаємо лаваш рулетом, підгинаючи краю, щоб начинка не витікала.
Обсмажуємо лаваш на сковороді, на розігрітому рослинному маслі. Близько 10 хв. до легкого рум’янцю.
Приємного апетиту!
Рулет з лаваша з куркою Шаурма Шаурма з куркою в лаваші