Дієтична шаурма з куркою в лаваші смачне і корисне блюдо, яке дуже просто приготувати. Шаурма виходить дуже апетитною і ситної. Це відмінна закуска для легкої вечері і обідньої перекусу!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Грецький йогурт – 150 гр.
  • Лаваш – 2 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Куряче філе – 500 гр.
  • Цибуля фіолетовий – 1 головка
  • Болгарський перець солодкий – 0,5 шт.
  • Шпинат – 30 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати дієтичну шаурму з куркою в лаваші в домашніх умовах? Курячу грудку ріжемо на шматочки невеликого розміру. Викладаємо на сковороду, змащену олією, солимо і приправляємо чорним меленим перцем.

Овочі ретельно промиваємо водою. Болгарський перець чистимо від насіння і нарізаємо смужками невеликої товщини.

Також тонко нарізаємо огірки

Помідори ріжемо полукружками.

Цибулю чистимо від луски і ріжемо півкільцями.

Шпинат дрібно кришимо ножем.

Часник пропускаємо через прес.

Змішуємо грецький йогурт з часником і шпинатом. Солимо і приправляємо за смаком.

Лаваш розрізаємо на 3 частини. Промазуємо кожну йогуртовим соусом. Викладаємо начинку на одну частину лаваша, відступивши від краю кілька сантиметрів. Відразу кладемо помідори, курку, огірки, цибуля і перець. Звертаємо лаваш рулетом, підгинаючи краю, щоб начинка не витікала.

Обсмажуємо лаваш на сковороді, на розігрітому рослинному маслі. Близько 10 хв. до легкого рум’янцю.

Приємного апетиту!

Рулет з лаваша з куркою Шаурма Шаурма з куркою в лаваші