Лаваш з копченою куркою і корейською морквою смачний і виглядає дуже апетитно! Лаваш давно і міцно укорінився в нашому меню. Причому цей продукт успішно використовується як для сімейного столу, так і для святкового. Про рулети з лаваша знають всі, але не всі знають про те, яка різноманітність начинок для них може бути. Курку рекомендуємо брати саме копчену: її тонкий димний аромат «робить» весь рулет. Соковита морква лише додає пікантності і соковитою текстури.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш – 2 шт.
  • Копчена курка – 150 гр.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Морква по-корейськи – 100 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Цибуля зелена – для прикраси
  • Гранат – для прикраси

Процес приготування:

Рецепт лаваша з копченою куркою і корейською морквою смачний! Плавлений сир натираємо на дрібній тертці. Щоб було зручніше це робити, рекомендуємо попередньо помістити сирок в морозилку на тридцять хвилин, а тертку перед роботою обполоснути водою.

Копчену курку нарізаємо тонкими слайсами. Всі плівочки, хрящі і шкіру необхідно видалити – в начинку йде тільки філе.

Морквину по-корейськи потрібно злегка віджати, щоб рулет не потрапило багато вологи. Можна помістити її в друшляк або просто віджати руками від зайвої рідини.

Перший лист лаваша розстилаємо на поверхні столу і розрівнюємо його руками. Зворотною стороною ложки лаваш змащуємо майонезом.

Обов’язково промазуємо краю, щоб шари рулету могли добре скрепиться на всій його протяжності.

На шар майонезу висипаємо тертий плавлений сир. Рівномірно розподіляємо його по всій площі.

Накриваємо плавлений сир другим листом лаваша. Злегка притискаємо руками – виходить двошаровий лист.

На поверхню викладаємо підготовлену корейську моркву і розподіляємо її по всьому периметру аркуша.

викладаємо Поверх пластинки копченої курки.

Формуємо рулет, згортаючи листи з начинкою в щільний валик. Під час закрутки підтискаємо рулет пальцями.

Сформовану заготівлю обертаємо харчовою плівкою – це дозволить уникнути засихання поверхні і також вбереже від сторонніх запахів. Поміщаємо рулет в холодильник для просочення. Достатньо буде кількох годин.

Дістаємо просочений рулет і розрізаємо його поперечними шматочками на порції.

Укладаємо їх на сервірувальну тарілку і прикрашаємо подрібненою зеленою цибулею і зернами граната.

Приємного апетиту!

Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша з куркою Рулет з лаваша з куркою і корейською морквою Рулет з лаваша з куркою і сиром Рулет з лаваша з різними начинками