Їжачки з фаршу з рисом можна приготувати на пару, в такому випадку дане блюдо буде вважатися дієтичним. Крім відмінних смакових якостей можна відзначити корисність такого м’ясної страви. Воно відмінно підійде людям, які дотримуються дієтичного харчування, і дітям. Рецепт простий, а їжачки з фаршу з рисом виходять смачними і корисними.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фарш м’ясний – 350 – 400 гр.
  • Рис білий – 150 гр.
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати дієтичні їжачки з фаршу з рисом. Рис промиваємо й відварюємо до напівготовності. Процес варіння займе приблизно 8-10 хвилин.

Очищаємо цибулю, часник і моркву. Потім моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю з часником дрібно рубаємо ножем.

Фарш змішуємо з рисом, цибулею, часником та морквою, додаємо сюди ж сіль і спеції за смаком.

Для аромату вводимо в загальну масу січену зелень.

З отриманої м’ясної маси необхідно сформувати їжачки.

Викладаємо їх у форму пароварки. Приготувати таке корисне страву можна і в мультиварці.

Готуємо їжачки протягом 35-40 хвилин.

Дієтичне їжачки з фаршу з рисом готові!

Приємного вам апетиту!

Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису в мультиварці