Їжачки з фаршу з рисом можна приготувати на пару, в такому випадку дане блюдо буде вважатися дієтичним. Крім відмінних смакових якостей можна відзначити корисність такого м’ясної страви. Воно відмінно підійде людям, які дотримуються дієтичного харчування, і дітям. Рецепт простий, а їжачки з фаршу з рисом виходять смачними і корисними.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Фарш м’ясний – 350 – 400 гр.
- Рис білий – 150 гр.
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати дієтичні їжачки з фаршу з рисом. Рис промиваємо й відварюємо до напівготовності. Процес варіння займе приблизно 8-10 хвилин.
Очищаємо цибулю, часник і моркву. Потім моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю з часником дрібно рубаємо ножем.
Фарш змішуємо з рисом, цибулею, часником та морквою, додаємо сюди ж сіль і спеції за смаком.
Для аромату вводимо в загальну масу січену зелень.
З отриманої м’ясної маси необхідно сформувати їжачки.
Викладаємо їх у форму пароварки. Приготувати таке корисне страву можна і в мультиварці.
Готуємо їжачки протягом 35-40 хвилин.
Дієтичне їжачки з фаршу з рисом готові!
Приємного вам апетиту!
Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису в мультиварці