З їжачки з курячого фаршу і рису в сметані виходять дуже ніжними і нежирними. Страву можна запекти в духовці, що дозволить зберегти його корисні властивості. Спробуйте рецепт для вашого обіду.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курячий фарш – 350 гр.
  • Рис білий – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сметана – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Манна крупа – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати їжачки з курячого фаршу і рису в сметані в духовці? Курячий фарш змішуємо в глибокій мисці зі спеціями і половинкою подрібненої цибулі.

Відварюємо рис і викладаємо його до фаршу разом з манною крупою. Перемішуємо.

Розігріваємо сковороду з вершковим маслом, підрум’янюємо другу половину подрібненого лука.

В окремій тарілці розводимо борошно з пару ложками холодної води.

Додаємо до борошні сметану, сіль за смаком і розмішуємо.

Отриману суміш вливаємо в сковороду.

Розмішуємо, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.

У форму для випікання вливаємо сметанную масу.

З фаршу і рису формуємо круглі їжачки і занурюємо їх у соус.

Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Готові їжачки в сметані посипаємо подрібненою зеленню. Готово, можна подавати до столу!

Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в духовці Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису в духовці Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці