Їжачки з рисом – блюдо, яке багато знають і люблять з дитинства. Входить до складу страви рис розварюється і нагадує колючки їжачка. Тому ця м’ясна страва має таке цікаве назву. Самі по собі їжачки з фаршу з рисом виходять поживними, вони підійдуть під будь-який гарнір. А підлива зробить їх ще більш смачними і ароматними.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Фарш м’ясний – 800 гр.
  • Рис білий – 170 гр.
  • Суміш перців – 1 ч. л.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Для підливи: –
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Томатна паста – 200 гр.
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування їжачків з фаршу з рисом по класичному рецепту? У глибоку ємність викладаємо фарш. Можна використовувати будь-м’ясний фарш, виходячи з власних смакових переваг.

Ретельно промийте рис і змішати його з фаршем. На перший погляд може здатися, що рису мало. Пізніше по готовому страві можна буде побачити, що його кількість оптимально. Підсолити м’ясну масу, додайте хмелі-сунелі і суміш перців, перемішайте.

Сформуйте їжачки, на час поставте їх у холодильник.

Очистіть ріпчасту цибулю дрібно поріжте його.

Очищену і промиту моркву необхідно натерти на тертці.

Підготовлені інгредієнти – ріпчаста цибулю і моркву – обсмажте на рослинному маслі. Потім додайте томатну пасту, сіль, цукор, паприку і сушений часник. Все перемішайте і потримайте на вогні ще пару хвилин.

До овочів викладаємо їжачки, все заливаємо водою. Тушкуємо на мінімальному вогні під закритою кришкою приблизно 40 хвилин.

Через деякий час їжачки «перетворяться» і страва буде відповідати своїй назві.

Їжачки з фаршу з рисом готові! До столу подавайте дане блюдо з будь-яким гарніром.

Приємного вам апетиту!

Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці Їжачки з фаршу і рису на сковороді