Домашній кетчуп – це відмінна альтернатива магазинного. Приготовлений своїми руками зі свіжих овочів, з додаванням ваших улюблених спецій, а ще краще – з домашніх помідорів. Ви можете використовувати його в якості доповнення до м’яса і овочевих страв, а також додавати в супи.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Томатний сік – 2 л
  • Цукор-пісок – 15 ст. л.
  • Сіль – 6 ч. л.
  • Часник 7 зуб.
  • Перець червоний мелений – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 6 ст. л.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт домашнього кетчупу з томатного соку гранично простий! Приготувати томатний сік з помідорів можна будь-яким зручним для вас способом. Ми промили помідори, розрізали навпіл, поклали в миску і проварили на середньому вогні близько 1 години, потім протерли їх через сито, таким чином, видалили з соку насіння і шкірку.

Томатний сік наливаємо в емальовану миску, ставимо на середній вогонь і часто помішуючи, доводимо його до кипіння.

Додаємо сіль, цукор і пропущений через прес часник. Добре перемішуємо і варимо на повільному вогні 10-15 хвилин.

Додаємо червоний перець (якщо хочете, щоб кетчуп вийшов не надто гострий – додавайте менше перцю, чорний мелений перець і оцет. Перемішуємо всі інгредієнти і продовжуємо варити суміш на повільному вогні ще 30 хвилин.

У склянку наливаємо холодну кип’ячену воду, розчиняємо в ній крохмаль, добре перемішуючи ложкою.

Вводимо в томатну масу воду з крохмалем тонкою цівкою, при цьому помішуємо, щоб крохмаль не утворив грудочки. Після додавання крохмалю, маса почне густіти, залишаємо кетчуп варитися на повільному вогні 7-10 хвилин, постійно помішуючи.

Після закінчення часу кетчуп знімаємо з вогню.

В цей час підготуємо банки: промиваємо їх питною содою, добре споліскують водою і стерилізуємо в духовій шафі при температурі 110 градусів 7-10 хвилин.

Теплий томатний кетчуп розкладаємо по стерильним банкам, закручуємо прокип’яченими кришками і залишаємо остигати при кімнатній температурі. Потім кетчуп прибираємо в темне прохолодне місце на зберігання.

Новости