Ми звикли, що в холодильнику завжди є кетчуп, частіше це товар із магазину, однак і самостійно можна приготувати відмінний домашній кетчуп. Виходить не дорого, максимально природно і корисно.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Томатна паста – 380 гр.
- Вода – 2 ст.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 4 ч. л.
- Часник – 4 – 5 зуб.
- Кріп – 1 пучок
- Петрушка – за смаком
- Болгарський перець солодкий – за смаком
- Суміш перців – за смаком
- Кориця – 0,3 ч. л.
- Оцет яблучний 6% – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати домашній кетчуп з томатної пасти? Томатну пасту перекладіть в каструлю, додати воду, слідкуйте за густотою, води може знадобитися як менше, так і більше.
Зелень помийте і дрібно порубаєте ножем.
Часник очистіть від лушпиння, можна подрібнити його пресом або потерти на дрібній тертці.
Поставте каструлю з розведеною томатною пастою на вогонь, додайте сіль, цукор і спеції. Варіть на середньому вогні, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою.
Коли маса дійде до кипіння, додайте зелень і часник. Варіть ще 5 хвилин. У самому кінці додайте оцет.
Зніміть каструлю з вогню, остудіть, перекладіть домашній кетчуп в стерилізовані банки і щільно закрутіть їх кришками. Кетчуп зберігайте в холодильнику.
Приємного апетиту!
Новости