Ми звикли, що в холодильнику завжди є кетчуп, частіше це товар із магазину, однак і самостійно можна приготувати відмінний домашній кетчуп. Виходить не дорого, максимально природно і корисно.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Томатна паста – 380 гр.
  • Вода – 2 ст.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 4 ч. л.
  • Часник – 4 – 5 зуб.
  • Кріп – 1 пучок
  • Петрушка – за смаком
  • Болгарський перець солодкий – за смаком
  • Суміш перців – за смаком
  • Кориця – 0,3 ч. л.
  • Оцет яблучний 6% – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати домашній кетчуп з томатної пасти? Томатну пасту перекладіть в каструлю, додати воду, слідкуйте за густотою, води може знадобитися як менше, так і більше.

Зелень помийте і дрібно порубаєте ножем.

Часник очистіть від лушпиння, можна подрібнити його пресом або потерти на дрібній тертці.

Поставте каструлю з розведеною томатною пастою на вогонь, додайте сіль, цукор і спеції. Варіть на середньому вогні, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою.

Коли маса дійде до кипіння, додайте зелень і часник. Варіть ще 5 хвилин. У самому кінці додайте оцет.

Зніміть каструлю з вогню, остудіть, перекладіть домашній кетчуп в стерилізовані банки і щільно закрутіть їх кришками. Кетчуп зберігайте в холодильнику.

Приємного апетиту!

Новости