В короткий грибний сезон обідній стіл рідко обходиться без картоплі з грибами. До картоплі підійдуть будь-які гриби: підосичники, маслюки, лисички або боровики. Обов’язково додайте до цих інгредієнтів ріпчасту цибулю, сметану, спеції за смаком і у вас вийде ароматне і ніжне блюдо.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Підосичники варені – 350 гр.
  • Картопля – 4 – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Масло олію – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати підосичники смажені з картоплею і сметаною? Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте його тонкими півкільцями. Розігрійте сковороду, влийте соняшникову олію, викладіть цибулю, смажте його 1-2 хвилини. Потім додайте гриби і тушкуйте 3-5 хвилин.

Картоплю почистіть, помийте і наріжте брусками. Додайте на сковороду до цибулі і грибів картоплю, перемішайте і смажте до готовності, періодично помішуючи.

Зелень помийте і подрібніть її ножем. За п’ять хвилин до готовності посоліть, приправте за смаком і додайте зелень.

Додайте сметану, перемішайте і залиште страву гаситися під кришкою на повільному вогні 2-3 хвилини.

Подавайте смажені підосичники з картоплею та сметаною до столу гарячими.

Приємного апетиту!

Новости