В даному рецепті вам пропонується приготувати домашній квас на сухарях з чорного хліба. Хліб візьміть «Бородинський», його відрізняє особливий смак і насичена терпкість. У вас вийде і холодний освіжаючий напій, і основа для окрошки. Готуємо в 3-літровій банці.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Житній хліб – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 8 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 4 гр.
  • Вода – 2.8 л.

Процес приготування:

Як почати готувати домашній квас на сухарях? Хліб наріжте спочатку на скибочки товщиною до 1 см, а потім на половинки.

Розігрійте духовку до 180°С. Хліб укладіть на деко і відправте в духовку. Слідкуйте за процесом приготування сухарів, щоб вони не підгоріли, інакше квас буде гірчити.

Готові сухарики помістіть в чисту банку. Залийте їх окропом в обсязі ½ банки і залиште на 30 хвилин. Потім долийте в банку до верху охолоджену кип’ячену воду.

Додайте цукор і дріжджі у вказаній в рецепті кількості.

закрийте Банку шматочком складеної удвічі марлі і на 2 дні залиште в теплому місці для бродіння.

Після закінчення цього часу квас процідити через ту ж марлю або шматочок щільної тканини в інший посуд.

Решту хлібну масу, додавши до неї ще 4 сухарика, залийте охолодженим окропом, додайте цукор і через 2 доби у вас буде інша порція квасу. Повторно дріжджі не додавайте.

Приготований квас охолодіть в холодильнику і можете подавати до столу.

Пийте на здоров’я!

Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах Хлібний квас Хлібний квас з дріжджами