В даному рецепті вам пропонується приготувати домашній квас на сухарях з чорного хліба. Хліб візьміть «Бородинський», його відрізняє особливий смак і насичена терпкість. У вас вийде і холодний освіжаючий напій, і основа для окрошки. Готуємо в 3-літровій банці.
Інгредієнти: на 3 л.
- Житній хліб – 350 гр.
- Цукор-пісок – 8 ст. л.
- Сухі дріжджі – 4 гр.
- Вода – 2.8 л.
Процес приготування:
Як почати готувати домашній квас на сухарях? Хліб наріжте спочатку на скибочки товщиною до 1 см, а потім на половинки.
Розігрійте духовку до 180°С. Хліб укладіть на деко і відправте в духовку. Слідкуйте за процесом приготування сухарів, щоб вони не підгоріли, інакше квас буде гірчити.
Готові сухарики помістіть в чисту банку. Залийте їх окропом в обсязі ½ банки і залиште на 30 хвилин. Потім долийте в банку до верху охолоджену кип’ячену воду.
Додайте цукор і дріжджі у вказаній в рецепті кількості.
закрийте Банку шматочком складеної удвічі марлі і на 2 дні залиште в теплому місці для бродіння.
Після закінчення цього часу квас процідити через ту ж марлю або шматочок щільної тканини в інший посуд.
Решту хлібну масу, додавши до неї ще 4 сухарика, залийте охолодженим окропом, додайте цукор і через 2 доби у вас буде інша порція квасу. Повторно дріжджі не додавайте.
Приготований квас охолодіть в холодильнику і можете подавати до столу.
Пийте на здоров’я!
Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах Хлібний квас Хлібний квас з дріжджами