Хочу поділитися рецептом простого домашнього квасу. Для приготування напою знадобиться доступні і недорогі інгредієнти. Напій готується швидко і легко. Квас домашнього приготування буде готовий вже через 30 хвилин, але краще всього перед вживанням охолодити в холодильнику.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сухі дріжджі – 15 гр.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Приступимо до готування домашнього квасу швидкого приготування. Заздалегідь закип’ятіть необхідну кількість питної води, а потім повністю остудіть.

У банку з перевареною водою додайте лимонну кислоту і необхідну кількість сухих дріжджів.

Я найчастіше використовую сухі швидкодіючі дріжджі від виробника «САФ-МОМЕНТ».

Вміст банки ретельно перемішайте до повного розчинення сухих дріжджів і лимонної кислоти.

Візьміть сотейник або каструлю з товстим дном. Висипте необхідну кількість цукрового піску. Поставте на середній вогонь.

Дочекайтеся тих пір, поки цукровий пісок почне плавитися, а потім зменшіть вогонь.

Перемішувати цукровий пісок не потрібно. Просто дочекайтеся повного розчинення кристалів і золотисто-коричневого кольору карамелі.

Потім влийте половину склянки холодної питної води і вже тепер ретельно перемішайте і відразу зніміть з вогню.

Гарячий сироп акуратно вилийте в банку з дріжджовим розчином і ретельно перемішайте дерев’яною лопаткою, щоб випадково не розбити банку.

Банку з вмістом накрийте марлею або закрийте кришкою і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. Якщо хочете, щоб квас набрав більшої різкості, можна залишити квас при кімнатній температурі довше.

Готовий квас швидкого приготування розлийте по пляшках і помістіть в холодильник для охолодження на кілька годин, а потім подавайте.

Домашній квас можна використовувати для приготування смачної окрошки. Квас виходить в міру солодким і дуже приємним на смак.

Приємного насолоди!

Квас в домашніх умовах Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах