Дорадо дуже смачна і корисна риба і практично без кісток і рибного присмаку. Вона прийшла до нас із середземномор’я і зараз її можна купити в багатьох супермаркетах, навіть охолоджену. Для маринування дорадо достатньо 30 хвилин, тому вона відмінно підходить для запікання на мангалі під час пікніка на природі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Дорадо – 4 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 1.5 ч. л.
- Коріандр – 1.5 ч. л.
- Прованські трави – 1 ч. л.
- Розмарин сушений – 0.5 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Готувати дорадо на решітці на мангалі легко! Спочатку підготуйте пряну суміш для маринування дорадо. Зазначене у рецепті кількість всіх спецій і солі пересипте в ступку. Чорний перець і коріандр для кращого аромату візьміть цілими. Потім спеції ретельно перетріть в ступці до однорідного стану.
Лимон, не знімаючи шкірку, розрізати на дві половинки.
Ця риба покрита дрібною лускою, тому її почистіть за допомогою спеціального скребка або зворотною стороною звичайної овочечистки. Потім у дорадо видаліть хвіст, плавники, нутрощі з зябрами і добре промийте рибу холодною водою. Потім на боках риби зробіть по 3-4 косих надрізу, щоб маринад добре через них просочив м’ясо.
Підготовлену рибу перекладіть в глибоку посуд для маринування. Потім тушки риби полийте лимонним соком і натріть зовні і всередині приготовленої сумішшю спецій. Мінімальний час для маринування становить 30 хвилин, але краще рибу зі спеціями помістіть на 1-1,5 години в холодильник.
Замариновану рибу намажте з двох боків рослинним маслом і викладіть на решітку мангалу. Смажте дорадо протягом 12 хвилин, кожні 30 секунд перевертаючи на інший бік. Ознакою готовності риби буде перламутровий колір м’яса в області надрізів. Дорадо на мангалі готова. Можете подавати її до столу і з келихом сухого вина.
Приємного апетиту!
Риба на мангалі Риба на решітці на мангалі Страви з риби