Для приготування на мангалі карасів краще вибирати середнього розміру – не дрібних, але і не дуже великих. Ідеально, якщо риба свіжа, а не заморожена. Для аромату начиним тушки ріпчастою цибулею, перцем і петрушкою, а для збереження соковитості загорніть у фольгу. У такому вигляді запечемо карасів на решітці з двох сторін протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Карась – 6 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати карась на решітці на мангалі? Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо на тонкі півкільця.

Болгарський перець звільняємо від внутрішніх насіння і вирізаємо плодоніжку. М’якоть промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками.

Карасів очищаємо від луски, розрізаємо черевце і виймаємо нутрощі. Плавці видаляємо. Отримані тушки добре промиваємо проточною водою і обсушуємо паперовими рушниками зсередини і зовні. З обох сторін тушок робимо неглибокі паралельні надрізи.

Хвости з тушок також краще зрізати, а зябра видалити.

Тушки карасів посипаємо сіллю і чорним меленим перцем. Руками розподіляємо спеції по поверхні і внутрішньої порожнини риб. Закладаємо всередину по кілька шматочків ріпчастої цибулі та болгарського перцю. Петрушку промиваємо, обсушуємо і розміщуємо в карасів.

Відрізаємо шматки фольги для кожного карася окремо. Розмір відрізків фольги повинен бути таким, щоб можна було надійно загорнути рибу. Змащуємо фольгу невеликою кількістю рослинного масла.

На змащену маслом фольгу розміщуємо підготовлену рибу і загортаємо за принципом конверта.

Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Покласти рибу у фользі на решітку і відправляємо на мангал. Готуємо орієнтовно за сім-десять хвилин з кожної сторони, не забуваючи перевертати рибу для рівномірного пропікання.

В кінці запікання можна зробити кілька проколів у фользі, щоб риба просочилася ароматним димом. Готових карасів обережно знімаємо з решітки, і перекладаємо на сервірувальне блюдо. Подаємо в гарячому вигляді прямо у фользі з зеленню і свіжими овочами.

Смачного!

Овочі гриль на мангалі Риба на мангалі Риба на решітці на мангалі Страви з риби