Як альтернатива на пікніку м’ясному шашлику буде червона риба, запечена на мангалі. Її потрібно правильно приготувати, щоб вийшло просмажене, соковите і не пересушена. Для цього ласощі найкраще підходить риба з родини лососевих або осетрових, так як вона не тільки смачна, але і добре зберігає форму при запіканні. Маринуємо рибу в гранатовому соку з лимоном.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Лосось або Кета (філе) – 1 кг
  • Гранатовий сік – 150 мл
  • Лимон – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати червону рибу в маринаді на мангалі, філе лосося промийте холодною водою і рушником приберіть зайву вологу. Потім наріжте його на шматочки товщиною не більше 5 см

Перекладіть шматочки риби в посуд для маринування і по своєму смаку посипте сіллю і чорним перцем.

Лимони добре промийте і з одного лимона відіжміть сік, а другий наріжте на тонкі півкільця разом з шкіркою.

До риби налийте гранатовий сік і сік лимона, перекладіть лимонні дольки і рукою шматочки риби з соком добре перемішайте. Посуд прикрийте кришкою і залиште рибу на 2 години для маринування, а краще замаринувати її на ніч.

Перед початком смаження розпаліть вугілля в мангалі. Грати мангалу прогрійте і змастіть рослинною олією. Цибулю і помідори наріжте на колечка.

Потім на решітку укладіть мариновану рибу і поверх її нарізані цибулю і помідори. Коли вугілля в мангалі стануть білими і будуть давати досить спека, помістіть на мангал сітку з рибою і смажте її протягом 10-12 хвилин. Готову рибу відразу подайте до столу.

Смачного!

Лосось на мангалі Овочі гриль на мангалі Риба на решітці на мангалі Страви з риби Сьомга на мангалі Шашлик з риби на мангалі