Манти на дріжджовому тесті на відміну від пельменного мають дещо інший смак, адже таке тісто вбирає весь сік начинки і робить манти схожими на біляші. У дріжджове тісто не додаються здобні інгредієнти (масло, яйця) і замішується воно тільки на борошні, воді та ferment та потім витримується 1 годину. Манти з нього виходять пишними, м’якими і дуже смачними. Тісто замішується опарним способом. Готуються манти на пару під кришкою.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Свіжі дріжджі – 30 гр.
- Вода – 2 склянки
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування дріжджового тіста для мантів? Спочатку для приготування опари відміряйте чашку води, півчашки борошна і потрібну кількість свіжих дріжджів.
В окремий посуд налити трохи підігріту воду, розчиніть в ній сіль і цукор, додайте свіжі дріжджі і борошно. Віночком ці інгредієнти перемішайте до однорідного стану.
Потім цю суміш перелийте в чисту скляну банку або інший посуд, оберніть її рушником і на 15 хвилин поставте в тепле місце, наприклад біля батареї.
За цей час дріжджі почнуть працювати, і опара збільшиться в об’ємі в 2-3 рази.
Піднялася опару перелийте в посуд для замішування тіста, насипте до неї решту борошна і руками замісіть тісто. Вимішуйте його, поки не буде прилипати до долоні і стінки посуду.
Потім посуд прикрийте серветкою або пакетом і залиште тісто на 1 годину. За цей час піднялося тісто 1 раз обімніть.
Через годину обімніть тісто ще раз і перекладіть на присипану мукою робочу поверхню столу.
Дріжджове тісто розділіть на порційні шматочки, розкачайте качалкою і можете формувати манти.
Смачних і вдалих страв!