Приготування піци не вимагає особливих кулінарних навичок. Найбільше часу йде на приготування дріжджового тіста, однак, з використанням сухих дріжджів це можна зробити трохи швидше.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Сухі дріжджі – 5 гр.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 1 склянка
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати дріжджове тісто для піци на сухих дріжджах з яйцем. Змішайте 400 грам борошна, дріжджі, сіль і цукор.
Вершкове масло розтопіть на повільному вогні й охолодіть.
Додайте до борошна яйце і вершкове масло, перемішайте. Потім тонкою цівкою влийте воду, постійно розмішуючи тісто ложкою.
Всипте муку і продовжуйте вимішувати тісто руками. Воно повинно вийти однорідним і еластичним. Залиште тісто на 30-40 хвилин, щоб воно «відпочило», потім розкачайте основу для піци.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для піци в духовці Дріжджове тісто для піци на сухих дріжджах Тісто в домашніх умовах Тісто для класичної італійської піци Тісто для піци Тісто для піци на воді Тісто для піци як у піцерії Тісто на воді для піци на сухих дріжджах