Піца – це не тільки соковита начинка, смачний соус під розплавленим сиром, але і ніжна основа з тіста. Як приготувати смачне дріжджове тісто на молоці, докладно описано в цьому рецепті.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Борошно пшеничне – 430 – 450 гр.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Сухі дріжджі – 5 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
Процес приготування:
Приступимо до готування дріжджового тіста для піци з сухими дріжджами на молоці. У тепле молоко додати дріжджі і залиште на 10-15 хвилин.
Потім додайте цукор і 150 грам просіяного борошна, перемішайте і залиште в теплому місці на 40-60 хвилин, щоб опара підійшла.
Коли на поверхні опари з’являться бульбашки, значить вона готова і можна продовжувати замішувати тісто.
В окремій мисці збийте яйця з сіллю і рослинним маслом.
До опарі додайте яєчну масу і просіяне борошно, замісіть тісто.
Коли тісто стане досить щільним, продовжуйте вимішувати його руками. Потім покладіть тісто в миску і залиште на 1 годину в теплому місці.
Збільшилася в обсязі тісто ще раз перемніть руками і розгортайте на робочій поверхні.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для піци Дріжджове тісто для піци на сухих дріжджах Тісто в домашніх умовах Тісто для піци