Піца – це не тільки соковита начинка, смачний соус під розплавленим сиром, але і ніжна основа з тіста. Як приготувати смачне дріжджове тісто на молоці, докладно описано в цьому рецепті.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Борошно пшеничне – 430 – 450 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Сухі дріжджі – 5 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

Приступимо до готування дріжджового тіста для піци з сухими дріжджами на молоці. У тепле молоко додати дріжджі і залиште на 10-15 хвилин.

Потім додайте цукор і 150 грам просіяного борошна, перемішайте і залиште в теплому місці на 40-60 хвилин, щоб опара підійшла.

Коли на поверхні опари з’являться бульбашки, значить вона готова і можна продовжувати замішувати тісто.

В окремій мисці збийте яйця з сіллю і рослинним маслом.

До опарі додайте яєчну масу і просіяне борошно, замісіть тісто.

Коли тісто стане досить щільним, продовжуйте вимішувати його руками. Потім покладіть тісто в миску і залиште на 1 годину в теплому місці.

Збільшилася в обсязі тісто ще раз перемніть руками і розгортайте на робочій поверхні.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для піци Дріжджове тісто для піци на сухих дріжджах Тісто в домашніх умовах Тісто для піци